Tehnologie

Ce se întâmplă atunci când tastezi codul *#30# pe telefon. Surpriza uriașă de care ai parte

De-a lungul timpului, oamenii au fost interesați de tot felul de coduri secrete și combinații care activează ori dezactivează funcțiile telefonului mobil. Un astfel de cod este #30#, dar puțini știu la ce se folosește mai exact. Este absolut fascinant ce se întâmplă atunci când tastezi codul respectiv pe telefonul tău mobil, indiferent dacă ai Android sau iPhone. Află în materialul care urmează!

Ce se întâmplă atunci când tastezi codul *#30# pe telefon

Există anumite coduri secrete sau combinații de coduri care ajută dezvoltatorii telefoanelor mobile să intre în meniu. În această categorie intră și codul *#30#, dar iată ce întâmplă când îl tastezi pe telefon. Vei rămâne surprins!

Atenție, însă! Sunt anumite coduri care îți pot reseta complet telefonul mobil și poți pierde toate informațiile stocate pe el, dar și aplicațiile instalate. Așadar, mare atenție când le folosești.

Modalitatea de a introduce un cod pe mobil este una foarte simplă, însă codul respectiv trebuie încercat „pe propriul risc”.

Sunt multe persoane care folosesc smartphone-urile doar pentru apelurile telefonice și navigarea pe internet, însă sunt și utilizatori care încearcă să se folosească la capacitate maximă. Așadar, sunt persoane care au încercat anumite coduri secrete pe telefonul personal, pentru a obține anumite informații tehnice.

Codul *#30# ascunde numărul tău de telefon

Este vorba și despre codul *#30# care, utilizat pe telefonul mobil, poate face ca numărul tău să dispară atunci când apelezi o altă persoană. Adică să ajungă apelul cu număr ascuns la destinatar. În acest mod, persoanei celelalte nu îi va fi afișat deloc numărul tău de telefon.

Acest cod poate fi utilizat pe telefoane cu sistem de operare Android, iOS sau un telefon mai vechi, anterior celor smart.

Trebuie specificat faptul că nu oferă o garanție de 100%, ci totul ține de operatorul de telefonie mobilă. Rețeaua poate ignora codul *#30#, drept urmare nu-ți mai poate ascunde numărul atunci când suni pe cineva.

Iată o altă selecție de coduri pentru Apple și Android, care au fost publicate pe site-uri de profil. Așadar, pentru Android avem următoarele coduri, cu specificațiile lor:

*#06# → informatii legate de IMEI, ID-ul telefonului
*#0*# → meniu de service
#*#0842#*# → testeaza iluminarea si vibratiile
#*273*283663282*255*# → copiaza toate datele multimedia (fotografii, melodii, videoclipuri) de pe cardul SD in memoria interna a aparatului
#*#4636#*# → testeaza semnalul de Wi-Fi, bateria, statistici de utilizare si alte informații
*#61# → arata setarea pentru redirectionarea apelurilor atunci cand nu exista raspuns
*#34971539# → informatii despre camera foto a telefonului
#31#numar telefon → iti ascunde numarul atunci cand suni pe cineva
*#2663# → informatii despre touch screen
*#7465625# → starea de blocare a telefonului (simlock)
*#*#8351#*# → iti permite sa asculti inregistrari cu vocea ta din ultimele 20 de convorbiri telefonice
*#1234# sau *#44336# → cunoasterea versiunii de firmware
#*#8255#*# → afiseaza serviciul GTalk.
#*#273282*255*663282*#*# → poti face backup la fisierele media

Pentru Apple, există următoarele coduri:

*#06# → aflarea IMEI
*#21# → setarile pentru redirectionarea apelurilor
*#33# → setari pentru blocarea apelurilor
3001#12345# → setari avansate pentru retea
*#61# → afiseaza numarul de apeluri pierdute
*#43# → setarile pentru functia Apel in asteptare
*#30# → statut afisare numar apelant