Tehnologie

Metoda inedită a unui fotograf de a-și găsi modele: la ce a apelat

O femeie fotograf a creat o serie unică de portrete fotografiend bărbați pe care i-a întâlnit în aplicația de întâlniri Tinder.

Seria de fotografii a lui Mel McVeigh A Chance of Love a apărut după ce și-a schimbat biografia Tinder în „Pot să-ți fac o fotografie?”

„Pentru mine, Tinder a fost o aplicație de întâlniri nereușită până când mi-am schimbat profilul și am creat o conversație”, a spus McVeigh pentru Insider.

McVeigh a participat la un atelier foto condus de fotograful francez Claudine Doury, care i-a sugerat să folosească Tinder ca modalitate de a găsi modele pentru fotografiile ei.

A fost nevoie de câteva zile pentru a găsi o potrivire, dar în curând McVeigh s-a trezit conducând din sudul Franței în Belgia, astfel încât să poată întâlni un străin pe care să-l fotografieze.

McVeigha declarat că nu a existat nicio scânteie între ea și burlacul belgian, dar întâlnirea cu el și realizarea portretului au dus la o zi reușită.

Și-a continuat proiectul și nu a regretat

Fotograful a extins proiectul și a călătorit în Spania, Marea Britanie și Australia pentru a face portrete bărbaților pe care i-a întâlnit pe Tinder.

„Am întâlnit artiști, producători, cineaști, călători și creatori”, a declarat ea pentru Insider. „Punând o întrebare inerent creativă în profilul meu, am atras bărbați care doreau să fie vulnerabili și să facă parte din ceva unic”.

Seria creează o dinamică interesantă atât pentru fotograf, cât și pentru subiect. La urma urmei, s-au întâlnit pe o aplicație concepută pentru a conecta oamenii într-un mod romantic.

„M-am întâlnit cu unii dintre ei? Cu unul sau doi. M-am îndrăgostit? Nu”, scrie McVeigh.

McVeigh a realizat proiectul spre sfârșitul pandemiei de Covid-19, între 2021 și 2022.

Fotografa își va publica seria într-o carte foto și va expune lucrările la BSMT Space din Londra, între 10 mai și 14 mai, când unii dintre bărbații din proiect se vor întâlni pentru prima dată.