Tehnologie

YouTube adaugă funcții noi pentru o experiență îmbunătățită: Cum poți descărca melodii de pe platformă

YouTube aduce o serie de actualizări pentru utilizatorii săi, îmbunătățind astfel experiența de vizionare și ascultare.

Noutăți de la YouTube

YouTube este una dintre cele mai populare platforme de distribuție de conținut video și muzical din lume, oferind o gamă vastă de videoclipuri, de la divertisment și educație până la știri și tutoriale. Lansată în 2005, platforma permite utilizatorilor să încarce, să vizualizeze și să interacționeze cu conținutul video într-un mod ușor și accesibil. Cu miliarde de utilizatori lunar și milioane de ore de conținut încărcat în fiecare zi, YouTube a devenit o parte integrantă a culturii digitale moderne. Prin intermediul funcțiilor sale diverse, cum ar fi opțiunea de a subscrie la canale, de a crea playlist-uri personalizate și de a interacționa cu creatorii de conținut prin comentarii și mesaje, YouTube oferă o experiență de vizionare și explorare bogată și captivantă pentru utilizatorii săi din întreaga lume.

Printre noile funcții se numără posibilitatea de a descărca muzică pentru ascultare offline direct din browser-ul mobil. Această opțiune urmează să fie implementată progresiv pentru a fi disponibilă pentru un număr cât mai mare de utilizatori ai platformei.

Astfel, funcționalitatea le va permite utilizatorilor să caute butonul „Download” și să descarce melodii, playlist-uri sau albume pentru a le asculta ulterior fără conexiune la internet. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să fie conștienți că conținutul descărcat va fi șters dacă dispozitivul lor nu se conectează la internet cel puțin o dată la fiecare 30 de zile.

YouTube și AI

Pe lângă această actualizare, YouTube testează o nouă funcție creată de inteligența artificială, care le permite utilizatorilor să sara la „momentul cel mai captivant” al unui videoclip.

Acest lucru se realizează prin analizarea datelor de vizionare ale utilizatorului și selectarea automată a punctelor de interes într-un videoclip folosind învățarea automată. Această funcție are potențialul de a oferi utilizatorilor o experiență de vizionare mai plăcută și mai captivantă pe platforma YouTube.

YouTube utilizează inteligența artificială în mai multe aspecte ale platformei sale pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a oferi conținut mai relevant și personalizat. De exemplu, algoritmii AI sunt folosiți pentru a recomanda videoclipuri și canale în funcție de preferințele și istoricul de vizionare al utilizatorilor, ajutându-i să descopere conținut nou și interesant.

De asemenea, YouTube folosește tehnologia AI pentru a identifica și elimina automat conținutul inadecvat sau ilegal, cum ar fi videoclipurile cu conținut violent sau discriminatoriu. În plus, platforma testează și implementează continuu noi funcții alimentate de AI, cum ar fi posibilitatea de a sari la momentele cheie ale unui videoclip sau de a genera automat subtitrări pentru videoclipuri. Prin integrarea tehnologiei AI, YouTube își propune să ofere o experiență de vizionare mai personalizată, mai sigură și mai captivantă pentru milioanele de utilizatori din întreaga lume.