Tehnologie

CES 2024: LG dezvăluie televizoarele viitorului – OLED cu 144Hz și inteligență artificială

LG tocmai a anunțat o nouă serie de televizoare OLED chiar înainte de începerea CES 2024, din Las Vegas, de săptămâna viitoare.

Vezi și: Robotul cu inteligență artificială care ar putea avea grijă ce animalul tău de companie. Ce e revoluționar la noul dispozitiv de la LG

Ce este revoluționar la noile televizoare de la LG

Televizoarele LG Signature OLED M4 și OLED G4 sunt, surprinzător, echipate cu un procesor AI actualizat care oferă de patru ori performanța modelelor de anul trecut.

Procesorul AI Alpha 11 lucrează pentru a îmbunătăți calitatea imaginii și a sunetului, oferind o îmbunătățire cu 70% a performanței vizuale în timpul jocurilor față de predecesorul său.

LG promite, de asemenea, o imagine mai „tridimensională”, datorită tehnologiei proprietare Dynamic Tone Mapping Pro care ajustează luminozitatea și contrastul în timp real.

Cipul AI permite, la rândul său, sunet virtual surround și chiar separă vocile de coloanele sonore pentru a îmbunătăți dialogul.

Rezoluția rămâne 4K, dar frecvențele de reîmprospătare au primit o îmbunătățire. Modelele de anul trecut se opreau la 120Hz, dar M4 și G4 oferă acum o rată de reîmprospătare de 144Hz.

Vezi și: Televizorul perfect pentru casa ta, LG OLED C3: cinci motive ca să-ți schimbi TV-ul

Rate excelente de refresh, fără prea multe cabluri enervante

În mod evident, ratele mari de reîmprospătare sunt excelente pentru vizionarea conținutului plin de acțiune și pentru jocuri. În acest sens, fiecare televizor oferă acces la platforma webOS a LG pentru vizionarea conținutului de streaming și pentru jocuri prin cloud.

M4 vine cu Zero Connect Box proprietar al LG, care transmite audio și video fără fir, eliminând nevoia de cabluri conectate.

Tehnologia oferă transmitere video și audio în timp real până la 4K cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Aceasta este pentru persoanele complet dedicate unei estetici minimaliste a sufrageriei.

Fiecare dintre noile televizoare OLED ale LG oferă suport atât pentru NVIDIA G-Sync, cât și pentru AMD FreeSync, ceea ce este excelent pentru jucători.

Prețul și disponibilitatea sunt încă incerte. Poate că vom primi mai multe informații la CES 2024 săptămâna viitoare.

În plus față de această dezvăluire, LG a anunțat și un ecran OLED M3 absolut masiv de 97 de inch și un model QNED de 98 de inch.

Vezi și: Samsung a ratat startul la TV-uri OLED, iar acum le cumpără de la concurență: cum a ajuns să depindă de LG