Tehnologie

Schimbări la WhatsApp: Ce trebuie să știi dacă folosești aplicația de mesagerie, cum te afectează

WhatsApp face constant schimbări și aduce noi funcții pentru utilizatori. Unele, mai bune, altele, mai enervante. Iată despre ce e vorba acum, ce schimbă compania în 2024.

WhatsApp face schimbări

WhatsApp va lansa trei noi funcții în 2024. Până acum, aplicația a oferit câteva funcții foarte solicitate de utilizatori, cum ar fi posibilitatea de a edita mesajele trimise și de a trimite videoclipuri în HD. Compania a lansat, de asemenea, capacitatea de a partaja ecranul în aplicația mobilă și de a adăuga până la 32 de membri la un apel video de grup pe WhatsApp pentru Mac.

Și se pare că și 2024 va fi un an plin de noutăți pentru serviciul de mesagerie, conform Forbes. Potrivit actualizărilor de la WABetaInfo, care ține evidența tot ceea ce WhatsApp, inclusiv noile funcții în beta, există cel puțin trei funcții noi care vor veni în curând la serviciul de mesagerie.

Aplicațiile Meta permit postarea și partajarea pe mai multe platforme. De exemplu, poți posta același Reel pe Instagram și Facebook simultan sau poți partaja o postare Thread în povestea ta Instagram cu o singură atingere sau poți trimite mesaje de pe Instagram pe Facebook.

Toate funcționează bine, dar WhatsApp este încă exclus din ecosistemul aplicației Meta de partajare pe mai multe platforme. Cu toate acestea, se pare că acest lucru este pe cale să se schimbe în curând. Astfel, Meta îți poate permite în curând să-ți împărtășești starea WhatsApp în povestea ta Instagram cu o singură atingere.

Mai exact, asta înseamnă că vei putea posta conținut încrucișat: „Această sugestie va apărea printr-o comandă rapidă convenabilă prezentată utilizatorilor imediat după postarea unei noi stări”, conform site-ului.

De asemenea, poți activa sau dezactiva oricând funcția, dar este în regulă să o ai pentru persoanele care doresc să partajeze aceleași actualizări pe ambele platforme. Funcția este încă în versiunea beta și se spune că va fi lansată în curând.

Vezi și: Noua funcție de la WhatsApp: Compania lucrează la propriul sistem de partajare a fișierelor, cum te ajută

Ce poți să faci pe aplicația de mesagerie

Mai mult, WhatsApp testează capacitatea de a partaja audio în timpul unui apel video cu opțiunea de partajare a ecranului. Astfel, îți va permite nu numai să-ți partajezi ecranul, ci și audio, atunci când este necesar. Această caracteristică îți permite să poți viziona filme împreună cu cei dragi pe WhatsApp.

A fost observată pentru prima dată de WABetaInfo pentru WhatsApp pe iOS, dar a fost introdusă recent pe Android cu actualizarea WhatsApp 2.23.26.18 beta: „O funcție de partajare a sunetului muzicii în timpul unui apel video este în curs de dezvoltare și va fi disponibilă într-o actualizare viitoare a aplicației”, precizează site-ul web.

Vezi și: Noi funcții de la WhatsApp: Ce poți face de acum pe Channels

Fiecare aplicație de socializare, inclusiv X (fostul Twitter), Instagram și Facebook, are un nume de utilizator unic pentru fiecare cont. De acum, trebuie să partajezi numărul tău cu cealaltă persoană dacă vrei să te conectezi cu ea pe WhatsApp. Dar s-ar putea schimba odată cu introducerea numelor de utilizator.

Potrivit WABetaInfo, „utilizatorii vor putea în curând să-și personalizeze profilurile și să se conecteze cu ușurință cu alții folosind un identificator unic”. Mai exact, este vorba despre un nick-name.

Acest lucru va face mai ușor să găsești și să te conecntezi cu prietenii, familia și persoanele de contact de pe platformă. Deși este posibil ca funcțiile beta să se îndrepte spre versiunea stabilă, uneori sunt amânate sau anulate complet.

Vezi și: Noutatea de la WhatsApp care te va bucura, dar și ajuta. Ce vei putea face