Tehnologie

Schimbarea de la YouTube care te-ar putea afecta: ce se va întâmpla cu anumite conturi, în ce condiții

Cei care dețin conturi de fani pe YouTube vor trebui, în curând, să le explice clar urmăritorilor lor un lucru important: mai exact, că aceste canale nu sunt afiliate artistului, creatorului sau mărcii inițiale.

Dacă nu este deja evident din numele canalului că este un cont de fan și nu unul oficial, va trebui ca proprietrarul să actualizeze aceste informații de urgență.

Strict adăugarea „contului de fan” la descrierea canalului nu o va fi de-ajuns, din păcate. Regula va intra în vigoare în data de 21 august 2023, așa că încă mai ai timp să remediezi problema, dacă ești în această situație.

YouTube nu va mai accepta imitatorii

Potrivit acestei noi directive, YouTube vrea să scoată din schemă posibilele tentative de uzurpare a identității anumitor personalități sau chiar brand-uri care, de regulă, se bucură de multă popularitate.

După cum informează TechCrunch, canalele care pretind a fi conturi de fani, dar în schimb imită un alt canal și încarcă același conținut sunt interzise, la fel și canalele care par aproape identice cu altul doar cu o schimbare minoră a numelui (cum ar fi adăugarea unui spațiu sau a unui semn de punctuație).

Utilizatorii nu vor avea voie să comenteze la videoclipuri în cazul în care pretind că sunt o altă persoană și nici nu pot uzurpa identitatea unui canal de existent.

Aceste noi reguli pentru conturile de fani ar trebui să ajute YouTube să restrângă imitatorii, însă rămâne de văzut cât de repede se va pune în practică, de îndată ce noua funcție va fi lansată oficial, în august.

„Această actualizare ar trebui, de asemenea, să îi asigura pe oameni că nu vor fi induși în eroare de canalele cu care interacționează și le urmăresc, iar creatorii nu vor avea numele folosite în scopuri rău intenționate”, se arată într-o postare pe blogul oficial al celor de la YouTube.