Tehnologie

Plățile contactless urmează să devină mai ușoare: ce se întâmplă cu tehnologia NFC

Forumul NFC și-a dezvăluit foaia de parcurs pentru tehnologie până în 2028.

Este posibil să poți plăti pentru achiziții fără a fi necesar să atingi fizic telefonul cu un terminal NFC în viitor. Forumul NFC, care definește standardele pentru NFC, a dezvăluit o foaie de parcurs pentru cercetări cheie și planuri pentru comunicarea în câmp apropiat până în 2028.

Aparent, una dintre prioritățile principale pentru viitorul tehnologiei este creșterea gamei acesteia. În prezent, NFC funcționează numai dacă două dispozitive activate se află la o distanță de 5 milimetri unul de celălalt, dar grupul spune că în prezent examinează intervale care sunt „de patru până la șase ori distanța de operare curentă”.

O inovație importantă

Adică cel mult 30 de milimetri sau 1,18 inch, dar ar putea permite tranzacții mai rapide și mai puține tranzacții eșuate în general, deoarece o rază mai lungă înseamnă, de asemenea, că există o cerință de precizie mai mică pentru alinierea antenei. În plus, forumul caută să îmbunătățească specificația actuală de încărcare fără fir NFC de la 1 watt la 3 wați. Capacitatea va aduce încărcarea wireless la „factori de formă noi și mai mici”, a spus forumul, dar nu a oferit exemple despre cum ar putea arăta acești factori de formă.

O altă posibilă capacitate NFC viitoare va susține mai multe acțiuni cu o singură atingere. Telefoanele inteligente compatibile cu NFC ar putea avea puterea de a servi și ca dispozitive la punctul de vânzare în viitor. Funcția Apple Tap to Pay deja permite proprietarilor de iPhone să-și folosească telefoanele ca terminale de plată. Dar o capacitate standardizată ar permite mai multor oameni, în special în țările în curs de dezvoltare, unde Android este mai răspândit, să-și folosească dispozitivele pentru a oferi plăți pentru micile lor afaceri și magazine.

Aceste planuri se află în stadii diferite de dezvoltare chiar acum, unele fiind mai avansate decât altele. Forumul nu are încă o cronologie clară pentru debutul lor, dar a spus că perioada de timp pentru planurile sale se întinde pe doi până la cinci ani.