Tehnologie

Primul frigider cu inteligență articială: Ce știe să facă, de ce l-ai cumpăra, în 2024

Odată cu avansul tehnologic în ceea ce privește inteligența artificială din ce în ce mai accelerat, ne putem aștepta la inovații care ne fac viața mai ușoară și mai plăcută. În noul an, se pare că domeniul frigiderelor inteligente primește o îmbunătățire remarcabilă.

Vezi și: Profeția despre inteligența artificială: Tendințe pentru AI în 2024

Samsung sparge gheața

Samsung, unul dintre liderii în tehnologie, pregătește pentru anul 2024 un frigider inovator care va schimba modul în care ne gestionăm alimentele.

Acest nou frigider inteligent este echipat cu mai multe caracteristici de inteligență artificială care transformă modul în care interacționăm cu device-ul.

Una dintre caracteristicile remarcabile este o cameră internă care poate identifica alimentele stocate în frigider. Acest lucru permite o monitorizare eficientă a stocului și ajută la gestionarea rațională a alimentelor.

O altă funcție interesantă este aplicația conectată care vine împreună cu acest frigider inteligent. Această aplicație nu doar identifică alimentele, ci și sugerează rețete culinare pe baza ingredientelor disponibile în frigider.

Vezi și: Secretul prin care vei reuși ca frigiderul tău să nu mai scoată zgomote. Cum rezolvi problema enervantă pentru mulți

De ce este special frigiderul cu inteligență artificială

Frigiderul Bespoke Flex cu 4 uși vine echipat cu un ecran tactil. Family Hub, care nu numai că oferă acces la diverse aplicații și divertisment, cum ar fi videoclipuri de pe platforme precum TikTok sau YouTube, dar integrează și aplicația Samsung Food.

Această aplicație se conectează la profilul personal de sănătate al utilizatorului și ajustează rețetele în funcție de preferințele alimentare individuale, cum ar fi necesitățile fără gluten sau vegane și multe altele.

Una dintre caracteristicile practice ale acestui frigider este capacitatea utilizatorului de a introduce manual datele de expirare ale alimentelor pe ecranul tactil Family Hub.

Această funcție te asigură că vei fi anunțat când un aliment se apropie de data de expirare, facilitând astfel o administrare mai eficientă a stocului de alimente.

Cu toate că informațiile despre preț nu sunt încă disponibile, se așteaptă ca acesta să fie anunțat la expoziția CES, din anul următor, de la Las Vegas.

Vezi și: Una caldă și alta rece pentru cei cu telefoane Samsung. Schimbarea Android care nu e pentru oricine