Tehnologie

Samsung ”împrumută” o pagină de la Google. Detaliul de la Galaxy S24 inclus în Pixel 8 cu care vrea să te convingă

Samsung promite șapte ani de actualizări pentru seria S24. În urma angajamentului Google, compania spune că extinde și mai mult ciclurile de viață ale produselor.

Samsung S24 a extins upgrade-urile sistemului de operare

Samsung a extins upgrade-uri ale sistemului de operare și actualizări de securitate pentru telefoanele sale, începând cu seria Galaxy S24 recent anunțată. Cu aceste dispozitive, compania spune că va oferi șapte generații de actualizări ale sistemului de operare și șapte ani de actualizări de securitate. Aceasta este o extensie a anunțului din 2022, când s-a angajat la patru generații de actualizări One UI și Android, alături de cinci ani de actualizări de securitate în timpul lansării seriei Galaxy S22.

Compania e pe aceeași linie cu Google, care și-a extins propriul angajament de actualizare a software-ului odată cu lansarea Pixel 8. Politica anterioară a Google era de cinci ani, ceea ce era încă o perioadă semnificativă de timp. La fel ca Google, Samsung menționează un angajament „de a extinde ciclul de viață al produsului” și „de a ajuta utilizatorii să experimenteze în mod fiabil performanța optimizată a dispozitivelor lor Galaxy pentru și mai mult timp”.

Vezi și: Samsung la CES 2024 – între televizoare OLED ”din alt film” și frigidere desprinse din viitor, toate cu inteligență artificială

Gigantul mizează pe reciclare

Compania a spus că această nouă politică va începe cu seria S24, așa că nu pare că se aplică pentru S23 sau alte dispozitive Samsung. Ca parte a actualizării din 2022, compania a oferit o listă cu telefoanele, tabletele pliabile, inclusiv modelele din generația anterioară.

Pe lângă actualizările care ar trebui să-i ajute pe clienți să-și păstreze telefoanele mai mult timp, Samsung spune că va continua să crească cantitatea de materiale reciclate utilizate în linia Galaxy. Materialele plastice reciclate, sticla și aluminiul sunt folosite atât în componentele interne, cât și în cele externe. În plus, seria S24 include piese realizate cu cobalt reciclat și elemente de pământuri rare – o premieră pentru dispozitivele Galaxy. Mai exact, S24 Ultra folosește minimum 50% cobalt reciclat în baterie, iar în difuzoare au fost folosite elemente de pământuri rare reciclate 100%, potrivit Samsung.

Vezi și: Samsung nu mai e ce era odată, înfrângerea dureroasă suferită la început de an. A avut 12 ani în frunte, dar Apple face legea acum

De asemenea, compania s-a angajat să folosească cel puțin un material reciclat în fiecare modul al fiecărui produs mobil până în 2023. Samsung definește un „modul” ca antenă, baterie, cameră, afișaj, componente mecanice, motor, placă de circuit, difuzor, încărcare fără fir și ambalaj.