Tehnologie

Zuckerberg „mai bagă o fisă”. Schimbarea de la Threads care ar putea să facă diferența

Meta plănuiește de ceva vreme să lanseze versiunea web pentru Threads, una dintre cele mai solicitate variante ale sale, iar acest lucru s-a întâmplat deja.

Deși nu arată prea prietenos, platforma Threads pentru web este deja disponibilă pentru toți cei curioși să o încerce.

Într-o postare recentă, publicată pe Threads, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a spus că versiunea web urma să fie lansată zilele acestea.

Lansarea implică experiența web și le permite utilizatorilor să posteze, să-și vadă feed-ul și să interacționeze cu postările altora sau ale lor, direct de pe desktop.

Cu toate acestea, versiunea web a Threads nu va fi o experiență similară cu cea de pe mobil. Chiar și așa, echipa Threads lucrează pentru a adăuga mai multe funcții experienței web, în săptămânile următoare.

Threads, minunea „de o săptămână”

Threads părea să devină un succes, după ce a atins 100 de milioane de utilizatori la doar o săptămână de la lansare, dar nu a reușit să se mențină pe un trend ascendent.

Implicarea utilizatorilor pe Threads pare să fi scăzut la fel de repede pe cât a crescut, iar aplicația a înregistrat o scădere uluitoare cu 70% a numărului de utilizatori activi zilnic.

Chiar dacă Threads și X (fostul Twitter) funcționează în mod similar, Meta a lansat o versiune simplă a aplicației Threads la începutul lunii iulie, din care lipseau unele caracteristici semnificative ale platformei lui Elon Musk.

Acestea au inclus funcționalitate desktop și capacitatea de a căuta subiecte, mai degrabă decât doar utilizatori – toate acestea sunt caracteristici care contribuie în mare măsură la popularitatea Twitter.

Rămâne de văzut dacă lansarea variantei web a Threads va mai „drege busuiocul”, de vreme ce este aproape imposibil să te bați cu X, în acest moment, care are o istorie lungă în spate, plus libertatea totală de exprimare pe care unii utilizatori o consideră esențială, oricât de „discutabil” ar fi acest subiect, în realitate.