Tehnologie

NVIDIA a lansat un chatbot AI cu care poți vorbi cât e ziua de lungă. Cum te ajută, de fapt

NVIDIA tocmai a lansat o versiune demo gratuită a unui chatbot care rulează local pe PC-ul tău. Acest lucru este destul de interesant, deoarece oferă chatbot-ului acces la fișierele și documentele tale.

Poți hrăni Chat with RTX, care dispune de inteligență artificială, cu o selecție de date personale și să ai acesta la crearea de rezumate bazate pe acele informații. De asemenea, poți să-i pui întrebări, la fel ca oricărui chatbot.

Compania spune că le permite utilizatorilor să „conecteze rapid și ușor fișiere locale de pe un PC ca set de date la un model de limbă open-source precum Mistral sau Llama 2”.

Vezi și: Inteligența artificială trebuie să fie reglementată. Impactul ei asupra învățământului, măsurile propuse de UNESCO

Cum funcționează noul chatbot de la NVIDIA

Software-ul scanează fișierele locale pentru a găsi răspunsul. Suportă o mulțime de formate de fișiere, inclusiv .txt, .pdf, .doc/.docx și .xml. Compania spune că va încărca fișiere relevante în setul său de date „în câteva secunde”.

Chat with RTX integrează, de asemenea, videoclipuri și liste de redare YouTube. Poți adăuga o adresă URL a unui videoclip în setul de date și va integra cunoștințele conținute în clip pentru interogări contextuale.

NVIDIA susține că acest lucru va fi util atunci când ceri recomandări de călătorie „bazate pe conținut din videoclipurile influencerilor preferați” sau atunci când cauți tutoriale și rezumate derivate din resurse educaționale.

Vezi și: Giganții de inteligență artificială, mai „secretoși” decât ar fi bine pentru omenire. Ce s-a aflat

Fără conexiune la internet

Chat with RTX „ le permite utilizatorilor să proceseze date sensibile pe un PC local fără să fie nevoie să le împărtășească cu o terță parte sau să aibă o conexiune la internet”. Deci este mai sigur și mai conștient contextual.

Există câteva limitări, totuși. Acesta este un produs demo, deci ar trebui să te aștepți la multe bug-uri, deși NVIDIA ar trebui să înceapă să le rezolve odată ce utilizatorii încep să raporteze erori. Există și niște limite strict hardware aici.

Chat with RTX funcționează doar pe PC-uri Windows cu GPU-uri NVIDIA GeForce RTX Seria 30 sau mai noi și cel puțin 8GB de VRAM.

Vezi și: Lucruri uimitoare despre trecutul, prezentul și viitorul inteligenței artificiale: cum ne afectează viețile AI