Tehnologie

Primul episod South Park creat cu AI: ce a vrut să demonstreze un gigant tech

O companie a anunțat un nou instrument numit AI Showrunner, care le permite utilizatorilor să creeze episoade nesfârșite a serialelor preferate.

Considerată prea periculoasă pentru a fi lansată publicului, creatorii programului, o firmă numită Fable, au prezentat o demonstrație bazată pe South Park.

Fable a lansat un episod AI South Park de 22 de minute numit Westland Chronicles, care urmărește greva actorilor și a scenariștilor, un protest care este parțial motivat de amenințarea AI asupra industriei.

AI Showrunner, parte a unui proiect mai mare intitulat The Simulation, nu permite doar utilizatorului să creeze episoade originale ale unui serial, ci oferă, de asemenea, posibilitatea ca acesta să facă parte din serial.

Un episod cu un singul promp

Prin introducerea unui prompt cu una sau două propoziții, software-ul poate genera un episod întreg, creând și un personaj pe baza aspectului și a vocii utilizatorului.

Tech Crunch a criticat demonstrația, spunând că prezentarea unui „episod TV fals generat de inteligență artificială în timpul unei greve a scenariștilor este o idee proastă”.

Cu toate acestea, Saatchi crede că demonstrația Showrunner AI vine la momentul perfect.

„Ne aflăm chiar în mijlocul celei mai mari greve din ultimii 60 de ani, prin lansarea cercetării (dar nu a capacității oricui de a crea episoade de IP protejat) sperăm ca breslele de la Hollywood să negocieze astfel încât să învingă și să se stipuleze ca producătorii nu pot folosi instrumente AI fără permisiunea expresă a artiștilor”, s-a menționat într-o declarație de presă.

„Sincer, deținătorii de IP trebuie să își dea seama cum să negocieze cu companiile de chatbot AI care profită de munca lor”, s-a completat, mai apoi.

Creatorii South Park s-au jucat, la rândul lor, cu tehnologia AI, lansând anul acesta un episod numit Deep Learning, care a fost scris parțial de ChatGPT și a prezentat voci generate de inteligența artificială.