Tehnologie

El este urmașul lui Steve Jobs. Cine este CEO-ul care îi calcă pe urme fondatorului Apple

Sezonul de câștiguri financiare pentru giganții din tehnologie este în plină desfășurare, mai ales atunci când vorbim despre Microsoft și Google.

În ciuda faptului că Google a raportat o creștere cu 11% a veniturilor ajungând la aproape 77 de miliarde de dolari pentru perioada respectivă și a depășit așteptările Wall Street pentru EPS ajustat, acțiunile companiei au scăzut puternic în tranzacționare după orele de program, mai ales după știrea conform căreia sectorul cloud al Google este mai lent decât era anticipat.

Vezi și: Google ar putea renunța la un acord profitabil: Cum profită Apple de compania americană

Inteligența artificială joacă un rol crucial

Între timp, Microsoft a depășit cu ușurință așteptările Wall Street, raportând câștiguri ajustate la 2,99 de dolari per acțiune. Acțiunile Microsoft au crescut după știrea care povestea că propriul sector cloud al gigantului a avansat cu mult peste ritmul așteptat.

Pentru analistul Wedbush Dan Ives, rezultatele Microsoft din trimestrul al treilea seamănă cu un „moment de flexare a mușchilor” pentru titanul tehnologiei. Și totul se datorează puterii inteligenței artificiale.

„Pentru veniturile din tehnologie, aceasta a fost o perioadă monumentală în ceea ce privește publicitatea digitală, dar mai ales în ceea ce privește cloud și AI”, a declarat Ives pentru CNBC.

Vezi și: Ce nu știi despre Apple, populara companie de trilioane de dolari. Inovațiile fascinante ”semnate” de Steve Jobs, de la Apple-1 la iPhone 15

Satya Nadella – CEO-ul Microsoft

Cine i-ar putea lua locul lui Steve Jobs, în lumea tehnologiei

Cu un Wall Street concentrat pe pariul AI al Nvidia care furnizează cipuri de computer care permit companiilor să creeze produse AI, acest raport de la Microsoft indică etapele incipiente ale monetizării cloud, a spus Ives, de asemenea.

În cazul în care alți giganți ai tehnologiei, inclusiv Google, duc o oarecare „bătălie dificilă” atunci când vine vorba despre câștigarea cotei de piață în cloud, Microsoft „controlează narațiunea” în jurul AI.

Microsoft, printre cele mai mari companii din lume, cu o capitalizare de piață de 2,45 trilioane de dolari, va fi „primul beneficiar al AI”, a declarat Gene Munster, de la Deepwater Management.

Impactul momentului nu a fost pierdut asupra lui Ives, care l-a comparat pe CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, cu Steve Jobs.

„Cred că atunci când te uiți la Nadella, observi că el joacă șah și alții joacă table. OpenAI a fost un exemplu perfect în acest sens”, a mai spus Ives.

„Nadella a vorbit și Wall Street a ascultat. Aceasta a fost o victorie”, a completat el.

Diferența vitală dintre rezultatele din trimestrul al treilea ale Microsoft și Google s-a rezumat la serviciile cloud, ceva la care Wall Street a reacționat rapid.

Având în vedere că acțiunile Microsoft au crescut cu aproape 5% în tranzacționare, ele se apropie în mod constant de cel mai mare nivel anual, de 366 dolari per acțiune.

Vezi și: După Netflix și Disney+, prețurile la abonamentele Apple TV+ s-au dublat într-un an: Cât scoți din buzunar ca să vezi filme pe platformă