Tehnologie

Photoshop, „direct pe internet”: Cine va avea acces la serviciu, ce va fi nou la cel mai iubit program de editare foto

Utilizatorii vor putea să editeze, să partajeze și să primească feedback cu privire la proiectele pe care le lucrează cu Photoshop de oriunde de pe web.

Anunțul a fost făcut de Adobe miercuri, în cadrul căruia s-a anunțat că acest lucru este valabil indiferent dacă un produs Adobe este instalat pe computer sau tabletă.

Inteligența artificială, parte integrată a Phtooshop

Compania își lansează Photoshop pe serviciul web din versiunea beta și încorporează și câteva funcții AI noi.

Vezi și: Cum încearcă Microsoft să-ți „vândă” Paint ca pe un Photoshop de buget. Schimbarea care ar putea să facă diferența

Adobe a introdus pentru prima dată o versiune online cu caracteristici a popularei aplicații Photoshop în decembrie 2021.

Inițial, utilizatorii își puteau partaja fișierele PSD, dar numai dacă destinatarul avea și o copie a Photoshop sau Illustrator pe computer.

Acest lucru s-a schimbat odată cu introducerea Creative Cloud, care a permis partajarea fără a fi nevoie de o instalare la nivel local.

Vezi și: Instrumentul bazat pe inteligență artificială care elimină zgomotul de fundal din orice înregistrare: cum funcționează

Se dorește o experiență de utilizator simplificată

„Cu această lansare începem să punem accent pe nevoile creatorilor care sunt noi în Photoshop, cu o experiență de utilizator simplificată”, a scris Pam Clark, vice-președinte Adobe, într-o postare pe blog.

„Am adus pe web majoritatea instrumentelor Photoshop cele mai frecvent utilizate și am optimizat experiența utilizatorului, pentru a le facilita navigarea în aplicație pentru utilizatorii mai noi”, a mai scris acesta.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să se joace cu două noi instrumente bazate pe inteligență artificială, și anume umplere generativă și extindere generativă.

După cum sugerează denumirea, acestea „vă vor permite să adăugați, să extindeți sau să eliminați conținut din imaginile dumneavoastră. în mod nedistructiv, în timp ce potrivesc magic perspectiva, iluminarea și stilul imaginii”, a mai scris Clark.

Bara de activități contextuală migrează, de asemenea, de pe desktop. Acest meniu de pe ecran îți va observa fluxul de lucru și îți va sugera pașii următori relevanți.

Vezi și: „Photoshop, după o lună în Vaslui”: Ce îmbunătățire substanțială aduce Microsoft la Paint