Tehnologie

Anunțul WhatsApp pentru toți utilizatorii. Se întâmplă din luna octombrie, telefoanele care vor fi ”lovite”

Aplicația WhatsApp trece deseori prin actualizări mai mult sau mai puțin importante. Uneori, însă, schimbările sunt atât de importante încât desființează compatibilitatea cu telefoane mai vechi aflate încă în circulație. Astfel, nu mai poți folosi WhatsApp pe smartphone.

Deja de câteva luni, se știa că WhatsApp va pierde suportul pentru anumite terminale în luna octombrie a acestui an. Având în vedere că suntem pe 2 octombrie, este important de făcut o reanaliză a dispozitivelor care, peste noapte, nu vor mai putea să ruleze populara aplicație de chat.

Citește și Cum securizezi WhatsApp pe iPhone: Funcția pe care ar trebui să o folosești

Telefoanele vechi cu Android vor rămâne fără WhatsApp

WhatApp s-a lansat în noiembrie 2009 pe iPhone. Abia în august 2010 a fost adăugată compatibilitatea cu Android. De atunci, majoritatea funcțiilor noi au fost întâi disponibile pe telefoanele Apple, ca apoi să fie aliniată funcționalitatea oferită și de către terminalele cu sistemul de operare al Google.

Detaliile de fond contează însă mai puțin. Important este că, până la momentul de față, WhatsApp a funcționat fără probleme pe iPhone-uri ce rulează cel puțin iOS 12 și Android cel puțin 4.0. În luna octombrie însă, suport pentru Android 4.x va fi desființat și se va menține doar compatibilitatea cu telefoanele inteligente ce rulează Android 5.0 (Lollipop) sau mai noi.

Cum verifici dacă rămâi fără WhatsApp pe 24 octombrie

Conform datelor confirmate de Meta, dezvoltatorii WhatsApp, compatibilitatea cu vechile dispozitive va fi desființată începând 24 octombrie 2023. Unii utilizatori de smartphone-uri nu foarte noi s-ar putea deja să fi primit o notificare in-app pe marginea update-ului iminent. Posesorii de iPhone nu sunt afectați de această schimbare la niciun nivel, chiar și dacă rulează iOS 12.

Citește și Funcția utilă din WhatsApp: Cum vezi exact cât internet ai consumat, să nu plătești în plus

Pentru a verifica dacă telefonul tău cu Android cade victimă acestui update iminent, trebuie să verifici versiunea sistemului de operare instalată pe al tău gadget. În funcție de smartphone, pentru a face acest proces, trebuie să intră în Settings sau Setări, la secțiunea Despre / Despre Telefon sau About. Dacă tot faceți acest gest, deși improbabil, puteți verifica și dacă există vreo actualizare pentru smartphone-ul din dotare la o versiune mai nouă.

Printre cele mai populare telefoane care nu vor mai putea să ruleze WhatsApp începând cu 24 octombrie, se număr Samsung Galaxy S2, HTC Desire, LG Optimus, Sony Xperia Arc și Google Nexus S, dar lista integrală este semnificativ mai stufoasă.