Tehnologie

Schimbarea de la Google Wallet care te protejează, dar te enervează. Cum te ferește de hoți

Google Wallet se află într-o perioadă de schimbări în ultimele săptămâni. Luna trecută, spre exemplu, aplicația a adăugat un nivel suplimentar de verificare pentru plățile de transport.

Nu mult timp după aceea, Google a început să le solicite utilizatorilor Wallet pe telefoanele Android să-și verifice identitatea după trei minute, indiferent dacă telefonul era în uz sau nu.

Google Wallet mai face o schimbare

Acum, se pare că acest fenomen ar putea să se extindă și la dispozitivele Wear OS, cel puțin în baza mai multor rapoarte ale utilizatorilor pe Reddit.

Din motive de securitate, ceasurile inteligente Wear OS precum seria Pixel Watch necesită un cod PIN pentru configurarea Google Wallet.

Mai mult, solicită și un cod PIN de fiecare dată când utilizatorul își scoate ceasul inteligent. Deci, cu aceste măsuri de siguranță deja implementate, solicitarea utilizatorilor de a introduce manual codul PIN pe ecranul mic al dispozitivului pare a fi un pas suplimentar pentru care nimeni nu a cerut.

Google a confirmat

Google a confirmat recent că utilizatorii de smartphone-uri vor trebui să-și verifice datele de autentificare după câteva minute, care, după cum a descoperit 9to5Google, erau în jur de trei minute. Deci, este posibil ca echipa Wallet să fi introdus o restricție similară pentru ceasurile inteligente Wear OS.

9to5Google subliniază faptul că pagina de asistență Google Wallet nu menționează nimic despre ceasuri inteligente, indicând faptul că acest nou proces de autentificare ar putea să nu fie intenționat.

Să nu uităm nici faptul că Wear OS le cere utilizatorilor să deschidă aplicația Wallet fie printr-o complicată afișare a ceasului, fie prin dublu-tap pe coroana digitală, printre alte metode, pentru a iniția o tranzacție tap-to-pay.

Intervalul de trei minute menționat anterior între solicitările de verificare pe telefoanele Android are sens, însă aducerea acestuia la ceasurile inteligente ar adăuga un pas inutil, anulând întregul scop al deținerii unui dispozitiv tap-to-pay pe încheietura mâinii.