Tehnologie

Google concediază sute de angajați din echipele sale de Assistant, hardware și inginerie

Google de la Alphabet a declarat de curând că va concedia sute de angajați din mai multe echipe, co-fondatorii Fitbit, James Park și Eric Friedman, părăsind și ei compania, deoarece gigantul tehnologic continuă să reducă costurile.

Google dă afară „pe capete”

Google a spus că va concedia sute de angajați de la unitatea sa de Asistent Vocal, scrie Reuters, în timp ce câteva sute de roluri sunt eliminate în echipa hardware responsabilă pentru Pixel, Nest și Fitbit. De asemenea, majoritatea oamenilor din echipa de realitate augmentată (AR) fiind concediați. Sute de roluri din echipa centrală de inginerie a gigantului de căutare sunt, de asemenea, afectate, a spus compania.

Google a cumpărat compania de urmărire a sănătății și fitnessului Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari în 2021, dar a continuat să lanseze noi versiuni ale Pixel Watch, un produs care concurează cu unele dintre dispozitivele Fitbit și, de asemenea, cu Apple Watch.

„În a doua jumătate a anului 2023, o serie de echipe ale noastre au făcut schimbări pentru a deveni mai eficiente și a lucra mai bine, dar și pentru a-și alinia resursele la cele mai mari priorități de produs. Unele echipe continuă să facă aceste tipuri de schimbări organizaționale, la nivel global”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru Reuters.

Vezi și: Toate marile concedieri din tech de anul acesta: Amazon, Google și Microsoft sunt doar câțiva dintre giganții care dau afară „pe capete”

Ce are de spus gigantul

Purtătorul de cuvânt nu a precizat numărul de roluri afectate. Nu este chiar clar câți oameni fac parte din software-ul Assistant Google și din alte echipe. Reorganizarea anumitor echipe vine într-un moment în care companii precum Microsoft (MSFT.O) și Google pariază pe adoptarea tot mai mare a tehnologiei de inteligență artificială generativă (AI), ca urmare a succesului ChatGPT de la OpenAI.

Anul trecut, Google a anunțat planuri de a adăuga capacități AI generative la asistentul său virtual. AI i-ar permite asistentului să facă lucruri precum să ajute oamenii să planifice o călătorie sau să ajungă din urmă cu e-mailurile și apoi să pună întrebări ulterioare. În ianuarie 2023, Alphabet a anunțat planuri de a reduce 12.000 de locuri de muncă, echivalentul a 6% din forța de muncă globală.

Ca referință, în septembrie 2023, Alphabet avea 182.381 de angajați la nivel global.

Vezi și: Amazon, Google și Microsoft sunt doar câțiva dintre giganții care taie „în carne vie”