Tehnologie

Spotify a pierdut startul cu funcția „lossless”: ce se întâmplă cu gigantul suedez

Spotify tot promite, de ceva vreme, că va implementa funcția „lossless” în platforma sa.

În cazul în care nu știi ce înseamnă acest lucru, funcția se referă la o formă superioară de compresie a fișierelor, cu probabilitate mult mai mică ca sunetul pur și original să se piardă pe drum.

Practic, cu un difuzor bun, ai avea șansa de a auzi muzica ta preferată exact așa cum a gândit-o și făcut-0 producătorul.

Totuși, deși Spotify are acoperire destul de bună, se pare că tot evită să implementeze această funcție, în ciuda faptului că a promis-o încă din anul 2021. Suntem în 2023, iar promisiunea a rămas undeva în eter.

Unul dintre co-președinții Spotify a recunoscut, de altfel, că funcția „lossless”, ar fi putut implementată încă din 2021, însă gigantul a ales să mai „rumege” decizia, de vreme ce concurența a făcut o serie de mutări care ar fi stricat apele pentru Spotify, în acest context.

Practic, dacă ar fi implementat această funcție, Spotify nu ți-ar fi dat-o gratis, ci te-ar fi pus să plătești pentru asta, sub forma unei extraopțiuni.

De ce tot amână Spotify lansarea funcției „lossless”

Dar cum socotelile de acasă nu se prea potrivesc cu cele din târg, Apple Music și Amazon Music s-au grăbit să lanseze funcții similare, ceea ce a dus la amânarea unui act similar din partea Spotify. Cu alte cuvinte, nimic nou sub soare.

Chiar și așa, gigantul nu se lasă și promite că va găsi altă soluție pentru a-ți cere bani în plus pentru un sunet fidel. Cum va face asta, nu se știe, dar nu putem ignora posibilitatea ca mulți dintre utilizatori să migreze spre concurență, în aceste condiții.

Partea proastă este că acest lucru s-ar putea să se întâmple oricum, de vreme ce Spotify rămâne singura platformă de treaming audio care, în momentul de față, nu oferă un astfel de serviciu.