Tehnologie

Donald Trump s-a făcut, din nou, de rușine. Imaginea realizată cu inteligența artifcială care a stârnit o cascadă de râsete

În lumina ferestrelor bisericii, cu capul plecat, în timp ce stă în genunchi, așa a fost „fotografiat” Donald Trump. Singura problemă? Are șase degete la fiecare mână.

Trump, care tocmai a câștigat alegerile primare din New Hampshire și pare să fie nominalizat de Partidul Republican pentru funcția de președinte, a distribuit o imagine generată de inteligență artificială în care apare rugându-se într-o biserică, pe platforma sa de socializare Truth Social.

Donald Trump, cel cu șase degete la o singură mână

Imaginea cu AI a fost evident creată de unul dintre noile modele text-la-imagine, deoarece reprezintă o recreare destul de lizibilă a fostului președinte.

Vezi și: Donald Trump, acuzații la adresa lui Joe Biden, în cazul documentelor clasificate: „Cel mai malefic şi mai atroce abuz de putere”

Dar odată ce privitorii au început să numere degetele de la mâna lui Trump, a devenit rapid evident că ceva nu este în regulă.

În imagine, Trump are cinci degete și un deget mare: generatorii de imagini sunt cunoscuți pentru calitatea lor scăzută în ceea ce privește mâinile.

Acest lucru se datorează seturilor de date folosite pentru antrenarea generatorilor de imagini cu AI: pur și simplu, există mult mai multe fotografii cu fețele de oameni decât cu mâini, astfel încât mașininăriile nu au primit la fel de multă informație despre mâini.

Vezi și: Donald Trump, 37 de capete de acuzare în cazul documentelor clasificate. Locurile nebănuite din reședința lui în care ar fi păstrat dosare 

Trump a republicat cu mențiunea „retruthed”, așa cum se numește opțiunea pe Truth Social, imaginea postată de un utilizator numit Patriot4Life.

Neatenția costă

Datorită volumului imens de conținut pe Truth Social al lui Trump, este puțin probabil ca fostul președinte să observe că versiunea cu AI a lui are șase degete.

Judecând după comentarii, pare că toată lumea știa că imaginea a fost generată de AI.

Există, evident, temeri legate de imagini false și având în vedere alegerile prezidențiale programate pentru noiembrie, faptul că majoritatea oamenilor par să poată identifica o imagine AI este încurajator.

Este, de asemenea, inevitabil ca Trump să fie una dintre cele mai recreate persoane cu această tehnologie.

În martie anul trecut, în timp ce se derulau procese judiciare cu duiumul în jurul său, o serie de imagini cu AI generate pe Midjourney care îl arătau pe fostul președinte fiind arestat au devenit extrem de virale.

Vezi și: Donald Trump, îndrăgostit lulea de Prințesa Diana? Secretul lui s-a aflat, ce îi trimitea