Tehnologie

Steve Jobs, coșmarul fotografilor. Întâmplarea care îți arată că fondatorul Apple nu era cel mai simpatic om

Un fotograf care a lucrat cu co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a povestit despre momentul în care a zburat mii de kilometri pentru a-i face portretul, doar pentru ca Jobs să-i spună în mod categoric că nu vrea să-i fie făcută poza.

Jobs era cunoscut pentru faptul că nu se simțea confortabil în preajma fotografilor. Cu ocazia aniversării a 40 de ani de la lansarea Apple Macintosh, fotograful Will Mosgrove a apărut într-un episod al podcastului Macworld, unde a povestit despre relația sa uneori dificilă cu legendarul Jobs.

Steve Jobs, nu tocmai cel mai simpatic om

Mosgrove, care a realizat fotografia apărută în primul număr al revistei Macworld acum 40 de ani, a fost comisionat de Apple să zboare în Suedia, în anii 1980, pentru a-i face o fotografie lui Jobs arătând ca un „lider mondial”, în timp ce se afla într-un elicopter cu un castel suedez pe fundal.

Vezi și: Cum s-a schimbat lumea de când a murit Steve Jobs

Mosgrove spune că Jobs a încercat inițial să stea în scaunul din fața elicopterului, ceea ce Mosgrove a contestat politicos pentru că nu ar fi putut să îi facă o fotografie stând acolo.

După ce a fost de acord să stea în scaunul din spate, elicopterul a decolat și s-a îndreptat spre castelul unde se ținea o cină.

Vezi și: Steve Jobs, mitul și adevărul

„Nu vreau nicio fotografie”

„Și în timp ce îmi scot aparatul de fotografiat și mă pregătesc, el spune: Știi, nu cred că vreau nicio fotografie”, povestește Mosgrove în podcastul Macworld.

„Și am spus: Ei bine, ok, știi, m-au zburat din California în Suedia pentru a obține această fotografie și știi, sunt aici și sunt gata să o fac. Putem să ne gândim un pic?”, a continuat el.

Jobs, deodată, devenind iritat, a spus „Nu cred că vreau nicio fotografie”.

„Am spus: Ei bine, ce zici dacă facem câteva fotografii și te uiți la ele? Dacă nu vrei să le folosești, e în regulă pentru mine, dar știi, Tom Hughes mi-a spus că poți obține această fotografie și am spus da și trebuie să mă întorc cu ceva”. Și el spune, „Nu vreau nicio fotografie”.

Mosgrove spune că incidentul i-a fost explicat directorului artistic, care a înțeles situația, dar fotograful a fost deranjat că a călătorit atât de mult și a petrecut o săptămână în Suedia fără niciun cadru cu liderul vizionar al Apple.

„M-am simțit ca o mizerie, dar Steve nu ar fi mers pe așa ceva. Așa era relația lui cu fotograful pe care pur și simplu nu îi plăcea”, a încheiat fotograful.

Totuși, Mosgrove a realizat un portret cu Jobs pentru prima ediție a revistei Macworld din 1984, dar și acea ședință foto a fost problematică.

Vezi și: Detaliul mai puțin știut din viața lui Steve Jobs: unde se „ascundea” când își închidea telefonul și nu putea fi găsit