Tehnologie

Cum obții cea mai nouă versiune de Google Chrome, în câțiva pași simpli

Google actualizează Chrome cu versiuni noi la fiecare șase săptămâni, adăugând, de fiecare dată, corecții de securitate care vin în ajutorul tău, evident.

Chrome are obiceiul de a descărca în mod automat actualizările, dar nu va reporni automat browserul pentru a le instala. Iată ce trebuie să faci ca să verifici imediat actualizările și să le și instalezi.

Cum actualizezi Google Chrome la cea mai nouă și sigură versiune

În timp ce Google Chrome descarcă și pregătește actualizări în fundal, trebuie, totuși, să repornești browserul pentru a efectua instalarea.

Deoarece unii oameni țin Chrome deschis zile întregi, poate chiar săptămâni, actualizarea ar putea să nu se întâmple în cazul lor.

În Chrome, pe Windows, Mac sau Linux, dă click pe pictograma meniului cu trei puncte, din colțul din dreapta sus, du cursorul mouse-ului peste „Ajutor” și selectează „Despre Google Chrome”.

De asemenea, poți tasta chrome://settings/help în caseta de locație a Chrome, apoi Enter.

Chrome va verifica dacă există actualizări și le va descărca de îndată ce deschizi pagina Despre Google Chrome.

Dacă Chrome a descărcat deja și așteaptă să instaleze o actualizare, pictograma meniului se va schimba într-o săgeată cu vârful în sus și va lua una dintre cele trei culori, în funcție de timpul de așteptare:

Verde: o actualizare este disponibilă de două zile
Portocaliu: O actualizare este disponibilă timp de patru zile
Roșu: o actualizare este disponibilă timp de șapte zile

După ce actualizarea a fost instalată sau dacă a așteptat câteva zile, dă click pe „Relansați” pentru a finaliza procesul de actualizare.

Ai grijă să salvezi orice proiect pe care îl ai în lucru, deoarece Chrome redeschide filele după relansare, dar nu salvează niciuna dintre date.

Dacă preferi să aștepți să repornești Chrome și să finalizezi munca, închide Despre Google Chrome.

Chrome va instala actualizarea data viitoare.