Tehnologie

Microsoft introduce și mai multe „notificări” în Windows 11: decizia care o să te enerveze

În cele din urmă, o companie a găsit o modalitate de a-mi afișa mai multe reclame.

Pentru că ne îndreptăm spre versiunea plictisitoare cu aromă corporativă a unui viitor capitalism târziu, Microsoft testează din nou reclame în meniul de pornire Windows 11. Includerea frustrantă și deranjantă pentru consumatori a acestor reclame a fost din nou observată de BleepingComputer într-o versiune de testare viitoare pentru produs. În acest moment, încep să cred că utilizatorii din interior testează în mare parte reclamele Microsoft, mai degrabă decât caracteristicile sistemului de operare.

Această nouă inserare de reclame vine ca parte a versiunii KB5023778 Windows 11 non-securitate, care include modificări care ar trebui să fie lansate odată cu patch-ul oficial luna viitoare. Fiind o actualizare care nu este de securitate, este opțională – cel puțin pentru moment – și, desigur, nu este deloc rău. Există câteva actualizări binevenite aici, inclusiv îmbunătățiri ale Microsoft Defender, dar asta este ceea ce ne așteptăm să văd cu noile patch-uri, în niciun caz reclame.

O decizie neinspirată

Desigur, Microsoft nu le numește reclame și, în schimb, preferă să folosească termenul notificări. Acestea vor apărea chiar în meniul Start și îți vor spune totul despre produsele Microsoft, la fel ca o reclamă.

Am început să bănuiesc că acest lucru ar putea fi cazul la sfârșitul anului trecut și se pare că temerile mele au fost confirmate. Utilizatorii au partajat capturi de ecran cu notificări cu reclame pentru OneDrive sau care le solicită oamenilor să-și finalizeze înregistrările contului Microsoft.

Poate cel mai rău lucru este că nu mă aștept să se oprească aici. Windows Insiders a observat reclame în browserul Explorer și, deși Microsoft susține că acest lucru a fost doar experimental, pur și simplu nu mai pot fi atât de naiv cu privire la intențiile unei companii.

Dacă Microsoft poate scăpa cu înghesuiala de reclame în fiecare colț perceptibil al Windows 11, atunci aproape sigur se va întâmpla.