Tehnologie

Adobe marjează puternic pe inteligența artificială. Cum transformă cuvintele în muzică

Recent, Adobe a dezvăluit o unealtă experimentală de inteligență artificială audio pentru a se alătura celor bazate pe imagini în Photoshop.

Descriind-o ca fiind „o unealtă de generare și editare a muzicii AI în stadiu incipient”, Adobe Project Music GenAI Control poate crea muzică, dar și alte tipuri de conținut audio, pornind de la prompturi text, pe care apoi le poate ajusta în aceeași interfață.

Tehnologia Adobe se bazează, în mare parte, pe deja existentul Firefly

Adobe prezintă tehnologia bazată pe Firefly ca fiind un aliat creativ care, spre deosebire de experimentele audio generative precum MusicLM de la Google, merge cu un pas mai departe și evită bătăile de cap de a muta rezultatul către aplicații externe precum Pro Tools, Logic Pro sau GarageBand pentru editare.

„În loc să taie manual muzica existentă pentru a face introduceri, finaluri și fundaluri audio, Project Music GenAI Control ar putea ajuta utilizatorii să creeze exact piesele de care au nevoie, rezolvând problemele de flux de lucru de la un capăt la altul”, a scris Adobe într-o postare pe blog.

Compania dă asigurări că nu te vei bate cu drepturile de autor

Adobe spune că muzica rezultată este sigură pentru utilizare comercială. De asemenea, integrează Credențialele de Conținut („etichete de nutriție” pentru conținutul generat), o încercare de a fi transparent despre natura asistată de AI a capodoperei tale.

„Unul dintre lucrurile interesante despre aceste noi instrumente este că nu sunt doar despre generarea audio, ele o duc la nivelul Photoshop prin acordarea creativilor același tip de control profund pentru a modela, ajusta și edita audio-ul. Este un fel de control la nivel de pixel pentru muzică”, a scris Nicholas Bryan, cercetător Adobe Research.

Proiectul reprezintă o colaborare cu Universitatea din California, San Diego și Școala de Informatică, Universitatea Carnegie Mellon. Anunțul Adobe a subliniat, în egală măsură, natura experimentală a Project Music GenAI Control.

În concluzie, este posibil să trebuiască să aștepți un timp înainte ca această caracteristică să ajungă în suita Adobe Creative Cloud.