Tehnologie

Cere și ți se va da. Instagram nu te va mai urmări online, de acum: În ce condiții

Utilizatorii Instagram au acum parte de puțin mai multă confidențialitate online, deoarece aplicația deținută de Meta le permite să roage aplicația să nu-i mai urmărească online.

Vezi și: Instagram vrea să ia fața TikTok și YouTube. Ce se întâmplă cu Reels

Ce vei putea face pe Instagram, de acum

Capacitatea de a bloca urmărirea pe alte site-uri web și aplicații există deja pe Facebook, dar Meta a anunțat că, în curând, se va aplica și la Instagram.

Utilizatorii pot găsi setarea în pagina Centrul de conturi, care va afișa profiluri Meta în aplicații, cum ar fi paginile separate de Facebook și Instagram ale cuiva.

De aici, este posibil să vezi ce companie trimite metadate despre un utilizator, să le deconectezi sau să le ștergi direct.

Tot aici, utilizatorii de Instagram și Facebook pot descărca informațiile pe care le are Meta pe cont, din meniul Setări atât pentru aplicațiile Instagram, cât și pentru Facebook și în aplicația de chat.

Aceste date, după cum subliniază The Verge, sunt de obicei folosite pentru a difuza reclame personalizate către profiluri pe baza informațiilor pe care aplicația le colectează despre un utilizator.

Vezi și: Schimbarea de la Instagram care n-o să le convină deloc influencerilor: Cum le ia banii

Uniunea Europeană a pus presiune pe Meta

Meta a lansat actualizări ale acestor funcții, mai întâi prin reproiectarea centrului de cont la începutul acestui an, permițându-le utilizatorilor să afle de ce văd anumite reclame și lansând un nou sistem de distribuție a anunțurilor, explică The Verge.

Meta s-a confruntat, de-a lungul anilor, cu critici multiple cu privire la modul în care urmărește datele utilizatorilor, iar asta pe bună dreptate.

Mai mult, legislația din UE a început să reglementeze, pas cu pas, modul în care Meta își desfășoară activitatea.

Pe lângă opțiunea de blocare a urmăririi datelor, utilizatorii nu numai că își pot șterge datele Instagram, ci le pot și transfera.

Opțiunea actualizată Transferați informațiile pe Instagram le va permite să-și mute fotografiile și videoclipurile pe alte platforme, permițându-le să facă cu ușurință un album foto pe un serviciu terță parte.

Meta nu a dezvăluit dacă aceste caracteristici vor veni și pe celelalte servicii ale sale, cum ar fi WhatsApp sau Threads. Cu toate acestea, nicio aplicație nu are reclame – nu acum, cel puțin.

Vezi și: Funcția Instagram care mai mult rău îți face, decât bine. Ce se întâmplă cu fotografiile tale