Tehnologie

Cea mai nouă funcție de la Xbox îți face viața mai ușoară: Cum te poți juca mai relaxat de pe canapea

Cele mai recente caracteristici de accesibilitate Xbox includ împerecherea controlerului fără a atinge consola. Microsoft a adăugat și capacitatea de a mapa butoanele de la tastatură pe gamepad-urile sale.

Xbox te face să nu te mai ridici de pe canapea

De curând, Microsoft a anunțat o serie de actualizări de accesibilitate pentru jucătorii Xbox de pe console și computere. Acestea includ remaparea tastelor de la tastatură folosind controlere, comenzi rapide de accesibilitate mai ușor de accesat și o nouă secțiune în Magazinul Microsoft. Într-un memento că designul incluziv poate ajuta pe toată lumea, una dintre noile funcții va permite oricui să configureze un nou controler fără să se ridice să apese un buton de pereche de pe consolă.

Asocierea controlerului wireless nu mai necesită contact direct cu consola.

„Din confortul unei canapele, unui scaun cu rotile, al unui pat de spital etc, jucătorii își pot pune acum consola în modul de asociere folosind o telecomandă media Xbox, o comandă vocală a asistentului digital sau un controler asociat anterior pentru a conecta un nou controler la consola lor”, a anunțat compania într-o postare pe blog.

Un document oficial de asistență online vă ghidează prin pașii de configurare.

Microsoft a anunțat, de asemenea, că „aproape 90 de taste de la tastatură” vor fi în curând remapate pentru controlerul adaptiv Xbox și controlerele Elite Series 2. Ideea este de a face mai ușor pentru persoanele cu dizabilități să joace jocuri care acceptă doar introducerea mouse-ului/tastaturii. Un exemplu oferit de companie este reprogramarea barei de protecție din stânga la Ctrl+C pentru copierea textului.

Este mai ușor pentru cei cu dizabilități

În plus, compania simplifică pașii pentru a vizualiza opțiunile din meniul Accesibilitate Xbox. Începând cu 19 octombrie, Xbox Game Bar pe Windows vă va permite să treceți la setările de accesibilitate prin intermediul widget-urilor.

„În widget-urile Xbox actualizate, veți găsi controale de accesibilitate atât vizuale, cât și audio pentru a vă personaliza experiența de joc pe computer în funcție de preferințele și nevoile dvs.”, a scris Microsoft.

Odată ce funcția se lansează, veți ajunge la opțiunile de accesibilitate prin intermediul butonului de setări pentru „oricare dintre noile widget-uri Xbox din Bara de jocuri”.

Găsirea de jocuri cu accesibilitate este pe cale să devină și ea mai ușoară. Magazinul Xbox are acum un canal dedicat Accesibilității în jocuri, prezentând fiecare titlu cu etichetele de caracteristici corespunzătoare. Funcția de etichetare a fost lansată în 2021 și s-a răspândit în aplicația Windows și magazinul web la începutul acestui an.