Tehnologie

Microsoft are probleme cu Uniunea Europeană: cum vrea să scape de amenzi

Speră să scape de investigația UE.

Microsoft s-a oferit să-și schimbe practicile de cloud computing pentru a soluționa plângerile antitrust depuse de rivali mai mici, a spus o persoană care are cunoștință directă despre această problemă, o mișcare care va împiedica o anchetă a UE.

Furnizorul francez de servicii de cloud computing OVHcloud, furnizorul italian de servicii cloud Aruba și o asociație daneză a furnizorilor de servicii cloud au reclamat Comisiei Europene practicile de cloud și acordurile de licențiere ale Microsoft.

Vânzătorul de software din SUA a înaintat o propunere concretă, bazându-se pe anunțul de anul trecut al președintelui său, Brad Smith, a spus persoana.

Comisia, care acționează ca agent de aplicare a concurenței pentru cele 27 de țări din Uniunea Europeană și a amendat Microsoft cu peste 1,6 miliarde de euro în ultimul deceniu, va monitoriza înțelegerea, a spus persoana.

Modificări necesare

Microsoft a declarat că a introdus modificări în practicile sale de licențiere în octombrie, în urma feedback-ului de la furnizorii europeni de cloud.

„Suntem recunoscători pentru conversațiile productive care ne-au condus acolo și apreciem feedback-ul pe care l-am primit de atunci”, a spus un purtător de cuvânt.

Organismul antitrust al UE și OVHcloud au refuzat să comenteze. Aruba și Comunitatea Daneză Cloud nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Furnizorii de servicii de infrastructură cloud din Europa (CISPE), un grup comercial ai cărui membri includ liderul de pe piața de cloud computing Amazon, a declarat că nu face parte din acord.

„Am avut o discuție inițială cu Microsoft, dar nu am văzut nimic care să sugereze schimbări care să asigure că toți clienții europeni au șansa de a rula software-ul pe care îl doresc în cloud-ul la alegere, fără condiții de licență neloiale sau prețuri discriminatorii. „, a declarat un purtător de cuvânt al CISPE.

„Ca atare, vom continua să urmărim plângerea noastră”.