Tehnologie

Aplicația Google îți transformă telefonul în „convector la purtător”: ce acuzații i se aduc gigantului

Se pare că aplicația Google dă bătăi de cap unei anumite categorii de utilizatori, în ultima perioadă, după cum vei afla imediat.

Dacă ai acest tip de telefon, poate că n-ar fi rău să cari după tine un încărcător sau chiar o baterie externă. Ne referim, în acest caz, la Pixel 6 Pro care, conform Engadged, s-ar supraîncălzi în anumite condiții.

Ce se întâmplă cu bateriile acestor telefoane

Se bănuiește că vinovatul ar fi aplicația Google, alături de o actualizare lansată în data de 12 mai.

„Nu mi-am atins telefonul în ultima oră. L-am ținut pe un încărcător wireless standard”, a declarat un cititor, pentru publicația menționată anterior, care susține că de vină ar fi întocmai aplicația Google.

„Încă este foarte fierbinte și dacă nu aș reveni la o versiune diferită, nu aș avea o creștere netă a bateriei telefonului meu”, a mai spus acesta.

„Dincolo de faptul că bateria se consumă repede, telefonul se încălzește foarte mult, așa că știu că dăunează bateriei și, eventual, procesorului”, s-a menționat, de asemenea.

Cei care au încercat să contacteze Google raportează că personalul de asistență al companiei nu a fost de mare ajutor. Unii utilizatori spun că nici revenirea la o versiune mai veche a aplicației Google nu a rezolvat problema pentru ei.

Publicația Engadged a confirmat că Google nu a răspuns imediat cererii de luare de poziție.

Dacă aplicația Google este, într-adevăr, de vină, acest lucru certifică faptul că utilizatorii Google Pixel sunt grav dezavantajați, din acest punct de vedere, luând în calcul că situația s-a repetat de mai multe ori în trecut.

Acum aproximativ un an de zile, Google a trebuit să corecteze Pixel 6 și 6 Pro după ce o actualizare anterioară a făcut ca telefoanele să funcționeze un pic haotic, creând mari nemulțumiri utilizatorilor.

Ba mai mult decât atât, în aceeași perioadă, compania a anunțat amânarea lansării actualizărilor pentru Pixel, după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că telefonul le-ar stop apelurile în curs, fără nicio explicație.