Tehnologie

Facebook „te ajută” să te reconectezi cu „fostul”, fără voia ta: cum a trimis cereri de prietenie în numele tău

Meta susține că a corectat o eroare gravă a Facebook, după ce s-a raportat că rețeaua de socializare trimitea cereri automate de prietenie atunci când utilizatorii vizitau un profil ce nu făcea parte din lista de prieteni.

Într-o declarație pe care compania a dat-o, înaintea acestui weekend, publicației The Daily Beast, Meta și-a cerut scuze pentru eroare.

„Am remediat o eroare legată de o actualizare recentă a aplicației care a făcut ca unele solicitări de prietenie Facebook să fie trimise în mod eronat”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

„Am împiedicat să se întâmple acest lucru și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pe care le-ar fi putut cauza”, a adăugat acesta.

Haos generalizat pe Facebook

În mod previzibil, eroarea a creat haos pe Facebook, de vreme ce te putea „reconecta” cu fostul sau fost iubită, fără ca tu să vrei asta. Era suficient să-l/s-o spionezi și te puteai trezi cu el/ea înapoi în lista ta de prieteni.

Practic, se poate spune că acest bug a reușit să demaște toți „stalkerii” din online, spre marea nemulțumire a acestora.

Poate și mai îngrijorător, unii utilizatori au descoperit că Facebook a trimis solicitări de prietenie persoanelor pe care utilizatorii încercau să le blocheze, de fapt.

Interesant este cum marea și grava eroare comisă de Meta vine după ce compania a declarat că va concedia 10.000 de angajați.

„Anul eficienței”, al lui Mark Zuckerberg, va face ca gigantul să-și reducă numărul de angajați cu 21.000, până la sfârșitul anului 2023.

În mod clar, dacă bug-urile de acest tip vor continua să-și facă loc în codul sursă, din ce în ce mai mulți utilizatori se vor vedea nevoiți să renunțe la Facebook, ceea ce ar total contraintuitiv planurilor lui Mark Zuckerberg.

Fb is legit adding randoms if you click on their profile.

Got a screen record here.@facebook wtf?!#Facebook #glitch #facebookadd pic.twitter.com/S7lxPhQU6F

— Bavid Mcjavid (@bavidmcjavid) May 12, 2023