Tehnologie

Zuckerberg “taie în carne vie”: Meta concediază încă 10.000 de angajați

Este a doua serie de disponibilizări în masă a companiei Meta în patru luni.

Meta a anunțat încă o rundă de concedieri majore, în încercarea de a reduce costurile. CEO-ul Mark Zuckerberg spune că renunță la încă 10.000 de lucrători și închide „aproximativ 5.000 de posturi deschise suplimentare pe care nu le-am ocupat încă”.

Meta va reduce dimensiunea echipei sale de recrutare iminent și va informa curând angajații afectați. Compania va anunța apoi eforturile de concediere și de restructurare ale departamentelor sale tehnologice la sfârșitul lunii aprilie și ale echipelor de afaceri la sfârșitul lunii mai.

Câte concedieri mai face Meta

Zuckerberg a spus că ar putea dura până la sfârșitul anului 2023 pentru a finaliza procesul, dar termenele ar putea fi diferite pentru operațiunile Meta în afara SUA. După restructurare, Meta plănuiește să ridice înghețarea angajărilor.

„Acest lucru va fi greu și nu există nicio cale de a-l evita. Va însemna să ne luăm rămas bun de la colegii talentați și pasionați care au făcut parte din succesul nostru”, a declarat Zuckerberg.

„Ei s-au dedicat misiunii noastre și eu personal sunt recunoscător pentru toate eforturile lor. Vom sprijini oamenii în același mod în care am făcut-o înainte și îi vom trata pe toți cu recunoștința pe care o merită”.

În plus, compania „va anunța planuri de restructurare concentrate pe aplatizarea organizațiilor noastre” și anularea proiectelor cu prioritate mai mică, a spus Zuckerberg.

Rapoartele au sugerat că disponibilizările vor avea un impact asupra echipelor care lucrează pe dispozitive portabile, ca parte a diviziei de hardware și metaverse Reality Labs. „Aplatizarea” implică eliminarea straturilor de management, în timp ce Meta „va cere multor manageri să devină contributori individuali”. Cu alte cuvinte, se pare că managerii vor trebui să-și asume unele dintre sarcinile pe care subalternii lor se concentrează.

Ca referință, în noiembrie, anul trecut, Meta a concediat peste 11.000 de oameni, ceea ce echivala cu aproximativ 13% din numărul de angajați la acea vreme. Aceasta a marcat prima rundă de concedieri în masă a companiei.