Tehnologie

Cum copiezi text dintr-un text PDF. E mai simplu decât crezi

Copierea textului dintr-un fișier PDF este la fel de ușor ca deschiderea PDF-ului într-un cititor compatibil, selectarea textului și alegerea opțiunii de copiere.

Pentru a utiliza această metodă, mai întâi, descărcă și instalează aplicația gratuită Adobe Acrobat Reader DC pe computer.

Apoi, verifică dacă PDF-ul tău permite copierea și, dacă o face, treci la secțiunea următoare pentru a copia textul.

Pentru a verifica restricțiile unui PDF, mai întâi, lansează PDF-ul cu aplicația Acrobat Reader DC.

Nu toate fișierele PDF îți permit să le copiezi conținutul. Dacă fișierul tău este protejat, va trebui să utilizați metode precum captura de ecran a fișierului.

Din bara de meniu a Acrobat Reader, selectează Fișier > Proprietăți. În fereastra „Proprietăți document”, alege fila „Securitate”.

În fila „Securitate”, citește valoarea de lângă „Copiere conținut”. Dacă scrie „Nepermis”, nu poți copia conținut din fișierul PDF curent. Dacă valoarea „Copiere conținut” spune „Permis”, poți copia conținutul.

Pentru a începe să copiezi textul, asigură-te că PDF-ul este deschis cu Acrobat Reader. Din lista de sus a barei de instrumente Acrobat Reader, selectează „Instrument de selecție”.

Este important să utilizezi Chrome, Firefox sau Edge pentru a copia textul din fișiere PDF

Majoritatea browserelor web îți permit să vizualizzie și să copizie conținutul din fișierele PDF. Poți folosi Chrome, Firefox, Edge sau un alt browser compatibil PDF pentru a copia textul de care ai nevoie.

Începe prin a vă deschide PDF-ul cu Chrome. Pentru a face asta, localizează PDF-ul în File Explorer, dă click dreapta pe el și alege opțiunea Deschide cu > Google Chrome.

Selectează Deschide cu > Google Chrome și când se deschide PDF-ul, folosind cursorul, evidențiază textul de copiat.

Selectează textul de copiat, mai apoi dă clicl dreapta pe textul evidențiat și alege „Copiere”.

Și cam asta e tot! Practic, browser-ul tău a făcut mai toată treaba pentru tine, fără prea mari bătăi de cap.

Este important de menționat că metodele sunt destul de asemănătoare și în cazul Microsoft Edge și Mozilla Firefox.