Tehnologie

Windows 10 „trage să moară”: când îi va scoate Microsoft din uz

Faimosul și apreciatul Windows 10 s-a lansat în anul 2015 și a devenit rapid cel mai folosit sistem de operare de pe planetă.

În ultima perioadă, Microsoft a decis să scoată pe piață un sistem de operare mai nou și mai eficient, menit să-l înlocuiască pe celebrul 10, numit Windows 11.

Recent, Microsoft a decis să nu mai pună la vânzare pe site-ul companiei Windows 10, asta pentru a-i impulsiona pe utilizatori să adopte mai abitir Windows 11. Totuși, noile vești par să fie un pic mai proaste de atât, Microsoft alegând să ducă ideea și mai departe de atât.

Ce se întâmplă cu Windows 10

Potrivit unei postări de pe blogul oficial al Microsoft, Windows 10 nu va mai primi, de acum încolo, funcții noi până la sfârșitul ciclului său de viață, de vreme versiunea 22H2 va fi ultima pe care o vei primi, dacă încă folosești 10-ele.

Deși mulți utilizatori ar putea să fie dezamăgiți de decizia gigantului, trebuie amintit că Windows 11 este o versiune foarte bună, rezolvând o mulțime din bug-urile clasice, dar oferind și funcționalitate sporită, în paralel.

Totuși, această schimbare nu este una care să te afecteze imediat, mai ales dacă ești un fan al Windows 10 și nu îți plac, de fel, schimbările bruște.

Vestea adevărată este că versiunea curentă a sistemului de operare nu va mai primi funcții noi, dar update-urile update-de securitate vor continua să fie trimise către utilizatori până pe 14 octombrie 2025. Începând cu această dată, Windows 10 va fi considerat, în mod oficial, un program mort și nu va mai putea fi folosit în mod corespunzător și sigur.

Windows client roadmap update! Key takeaways:

1 – #Windows10 will reach EOS on October 14, 2025.
2 – Version 22H2 will be the final version of Windows 10.
3 – You’ll see the next #Windows11 LTSC release in the second half of 2024.

Read the announcement: https://t.co/CPjGmRWZdj

— Windows IT Pro (@MSWindowsITPro) April 27, 2023