Tehnologie

VIDEO Primul lungmetraj scris de o inteligență artificială și generat complet de AI, o poveste de dragoste în Paris

TCL, unul dintre cei mai importanți producători de televizoare, intră pe piața conținutului original cu un lung metraj ciudat, generat de inteligența artificială (AI), care pare a fi o poveste de dragoste. Trailerul îl poți viziona mai jos.

Primul lungmetraj scris de AI

Multe companii tehnologice majore, în special cele care activează în industria hardware de televizoare, au încercat să intre și în domeniul conținutului original. Deși TCL are canalele sale de televiziune gratuite, susținute de reclame, de ceva vreme, compania este pe cale să lanseze primul său film special, o poveste scurtă de dragoste, pe TCLtv+ în această vară. Există însă un mic inconvenient: TCL folosește AI generativ pentru a crea conținut original pentru platforma sa, iar semnele timpurii nu sunt promițătoare.

Compania a lansat primul trailer pentru „Next Stop Paris”, pe care îl numește „prima poveste de dragoste alimentată de AI”. TCL a folosit scriitori umani, precum și actori pentru captura de mișcare și interpretarea vocală. În timp ce are artiști în SUA, Canada, Marea Britanie și Polonia care lucrează la proiect, s-a bazat în mare măsură pe AI generativ.

„Suntem entuziasmați de această oportunitate de a ne diferenția cu programe originale. AIGC (conținut generat de inteligență artificială) este pentru noi începutul,” a declarat Chris Regina, șeful conținutului de la TCL.

„Este o abordare nouă și are sens să vină de la o companie de tehnologie și hardware”.

Povestea din „Next Stop Paris” îi urmărește pe o tânără care merge singură în luna ei de miere la Paris după ce logodnicul ei a fugit cu cineva de la petrecerea lor de nuntă. Ea îl întâlnește pe un străin în tren și cei doi explorează capitala franceză împreună.

Nu arată bine

TCL speră că conținutul original poate atrage telespectatorii la TCLtv+ și să contribuie la construirea unei identități de marcă pentru companie. Deși nu este corect să judeci un film după un trailer, clipul „Next Stop Paris” lasă o impresie proastă atât pentru proiect, cât și pentru TCLtv+. Aspectul personajelor se schimbă de-a lungul timpului, de la un stil moderat realist la hiperrealismul pe care îl vedem adesea la Midjourney, iar de emoție nu poate fi vorba. Sincronizarea buzelor este aproape inexistentă, iar personajele merg într-un mod foarte ne-natural.

Canalul Hallmark primește multe critici pentru filmele sale și comediile romantice, dar cel puțin există o sinceritate și un nivel ridicat de atenție în spatele producțiilor rețelei, care fac mult pentru a umple o breșă în calendarul teatral. TCL încearcă să intre și în acest spațiu.

Din fericire, TCL nu lucrează doar la prostii generate de AI: „Ne uităm să facem conținut tradițional. Deci filme, emisiuni, conținut special”. „Următoarea noastră lucrare nu are nicio legătură cu AI”. Asta e bine, pentru că orice va urma nu poate arăta mult mai rău decât „Next Stop Paris”.