Tehnologie

Moștenitoarea regretatului comediant George Carlin intră „în război” cu inteligența artificială. Motivul pentru care AI va fi târât în judecată

Moștenitoarea lui George Carlin a depus o plângere împotriva creatorilor unui show de comedie de o oră, în care apare o replică AI a comedianului, conform relatărilor NBC News.

Fiica sa Kelly Carlin, a depus plângerea într-un tribunal federal din Los Angeles, recent. Aceasta invinovățește compania de media online care a postat videoclipul, susținând că a încălcat drepturile de autor.

„George Carlin: Sunt bucuros că sunt mort” naște controverse

Videoclipul se numește „George Carlin: Sunt bucuros că sunt mort” și prezintă o oră de material „nou” al comedianului, care a decedat în 2008.

Vezi și: VIDEO George Carlin, „imitat” de inteligența artificială. Ce a avut de reproșat fiica regretatului comediant

„Înțeleg și împărtășesc dorința de mai mult George Carlin. Și eu vreau mai mult timp cu tatăl meu. Dar este ridicol să proclamăm că a fost ‘înviat’ cu ajutorul AI”, a scris Kelly Carlin, într-o declarație.

Ea a continuat să scrie că George Carlin din acel videoclip este o „imitație prost realizată, asamblată de indivizi necinstiți”.

AI-ul ar putea deveni un instrument pentru cei rău intenționați

Avocatul moștenitoarei, Josh Schiller, a avertizat că AI ar putea deveni „un instrument care le permite actorilor celor rău intenționați să înlocuiască expresia creativă, să exploateze munca deja existentă a creatorilor și să se îmbogățească pe seama altora”.

Vezi și: ComedyBox, prima platforma de streaming românească pentru pasionații de comedie. Alternativa la Netflix, HBO Max și PrimeVideo

Dudesy, canalul care a creat și postat videoclipul, este de fapt gestionat de cunoscutul comedian Will Sasso.

AI-ul a fost antrenat pe mii de ore de material cu Carlin pentru a crea imitația, conform unui raport NPR.

Sasso și Kultgen sunt, totuși, numiți în plângere, pentru că ei au dat comanda.

Sasso a sugerat într-un podcast săptămâna trecută că versiunea AI nu poate înlocui realitatea, afirmând că este „interesant cât de supărați devin oamenii din cauza acestui lucru”.

Plângerea numește videoclipul „o bucată de click-bait generată de computer care afectează valoarea operelor comice ale lui Carlin și îi prejudiciază reputația”.

Vezi și: 5 show-uri de stand-up comedy de văzut pe Netflix, ca să răzi un pic, dacă tot stai în casă