Tehnologie

Nici aici nu scapi de reclame: Ce se-ntâmplă cu Windows 11 și de ce te va enerva la culme

Utilizatorii beta ai Windows 11 ar putea începe să vadă reclame în meniul de Start.

Reclame pe Windows 11

Microsoft explorează ideea de a plasa reclame în meniul de Start al Windows 11. Mai exact, caută să plaseze anunțuri pentru aplicațiile pe care le poți găsi în Microsoft Store în secțiunea recomandată a meniului.

Deja probabil oftezi, dacă ai folosit în mod extensiv Windows 10 anterior – sistemul de operare mai vechi servește și el reclame în meniul de Start, iar acestea sunt, de asemenea, pentru aplicații pe care le poți descărca. În acest moment, Microsoft va afișa reclame în această versiune doar dacă te afli în SUA. Nu le vei vedea dacă nu ești un tester beta sau dacă folosești un dispozitiv gestionat de o organizație.

Cum le dezactivezi

Cu toate astea, poți dezactiva reclamele în întregime. Pentru a face acest lucru, mergi la Personalizare în Setări și apoi dezactivează „Afișează recomandări pentru sfaturi, promovări de aplicații și altele” în secțiunea Start.

Ca orice alt experiment Microsoft, este posibil să nu ajungă niciodată la o implementare mai largă, dar ar putea fi util să-ți amintești pașii menționați anterior, deoarece compania are un istoric de a încorpora reclame în platformele sale desktop. Anul trecut, Microsoft a implementat, de asemenea, puncte promoționale experimentale pentru serviciile sale precum OneDrive în meniul care apare atunci când dai clic pe fotografia profilului tău.

Microsoft a fost mereu la vârful tehnologiei, oferind utilizatorilor săi sisteme de operare avansate și inovatoare. Recent, gigantul software a făcut un pas major înainte, lansând Windows 11, cea mai recentă iterație a celebrului său sistem de operare.

Windows 11 vine cu o interfață complet revizuită, proiectată pentru a oferi o experiență de utilizare mai fluidă și mai intuitivă. Start Menu a fost reproiectat complet, fiind acum centrat în partea de jos a ecranului și prezentând un aspect mai curat și mai modern. Bara de activități a fost, de asemenea, redesenată, oferind acces rapid la aplicațiile și fișierele utilizate recent.