Tehnologie

VIDEO Primul clip făcut integral de inteligența artificială. Cât de bune sunt imaginile create de Sora, de la Open AI, de fapt

Primul videoclip muzical generat în întregime de generatorul de videoclipuri Sora al OpenAI, care urmează să fie lansat, a fost deja publicat și este previzibil de suprarealist.

Clipul este foarte bizar

Videoclipul de două minute și 19 secunde este acompaniat de o melodie electronică liniștită numită Worldweight, interpretată de August Kamp.

Videoclipul AI este publicat într-un raport extrem de aspect 8:3 și prezintă cadre onirice ale unor medii abstracte.

Cristale luminoase într-o pădure pot fi observate în videoclip, la fel și echipamente electronice așezate pe o stâncă în mijlocul unui iaz.

Kamp, muzician, cercetător și activist creativ, declară că simte că „acestă lucrare de artă este inima și sufletul meu absolut”.

OpenAI nu a dat prea multe detalii despre clipul făcut cu Sora

OpenAI nu a dezvăluit ce indicii au fost folosite pentru a crea videoclipul, dar acesta poate fi, pe viitor, o altă reclamă la generatorul de videoclipuri AI, care este așteptat să fie lansat în acest an.

Compania de inteligență artificială generativă a permis recent unui număr restrâns de profesioniști creativi să încerce Sora cu rezultate bizare.

Primul astfel de videoclip este un scurtmetraj despre un om care are un balon în loc de cap. „Zilele vântoase sunt deosebit de problematice”, spune protagonistul. Videoclipul cu inteligență artificială a fost realizat de compania de producție multimedia Shy Kids din Toronto.

Girafflamingo Don Allen III a realizat un documentar despre universul paralel, concentrându-se pe creaturi imaginate precum girafflamingo.

Evident că au fost inventate și alte animale ca porci zburători, un calmar-balena, un pisoi șarpe, un armadillo iepure, o muscă-cal, reptilianaroo și un corb vulpe.

Într-un interviu recent pentru Wall Street Journal, fostul CEO a OpenAI și actualul CTO Mira Murati și-au rupt din timp pentru a discuta despre noua tehnologie.

În interviu, Murati a evitat întrebarea despre datele de antrenament spunând doar că Sora a fost construit pe baza unor date „disponibile publicului”.