Tehnologie

Google, în „război” cu Microsoft. Cum uită gigantul să-ți trimită e-mail-uri de pe Outlook

De ceva vreme, Google se chinuie să întărească capacitățile de combatere a spamului în Gmail, compania introducând treptat, în acest an, măsuri pentru a limita e-mailurile din anumite domenii, în special cele considerate predispuse la spam.

Outlook, blocat pe Gmail, de la Google

Totuși, servicii precum Outlook (outlook.com) par să fie prinse în focul încrucișat, Microsoft declarând că unele domenii outlook.com nu pot trimite e-mailuri către utilizatorii Gmail.

Serverul de la distanță returnează mesajul detectat ca spam -> 550 5.7.1 [[ Adresă IP ]]. Gmail a detectat că acest mesaj este probabil suspect din cauza reputației foarte scăzute a domeniului expeditor. Pentru a proteja cel mai bine utilizatorii noștri de spam, mesajul a fost blocat.

Mesajul conține și un link către o pagină de asistență Google intitulată „De ce a blocat Gmail mesajele mele?” care prezintă câteva motive pentru care livrarea e-mailului ar putea eșua.

Pe această pagină, furnizorii de e-mail sunt încurajați să consulte ghidurile pentru expeditorii via Gmail care vor intra în vigoare treptat în acest an.

Pentru claritate, majoritatea acestor explicații provin din paginile de asistență Gmail, Microsoft încă nedivulgând motivul subiacent pentru care e-mailurile provenite din anumite domenii outlook.com sunt marcate ca spam.

Dar, contrar afirmației Google conform căreia doar e-mailurile care arată „suspect” ar putea fi marcate ca spam, se pare că și e-mailurile obișnuite, non-spam, sunt blocate.

Există o soluție alternativă

În același document de asistență Microsoft, compania spune că utilizatorii pot remedia această problemă adăugând un alias outlook.com la contul lor principal.

Există instrucțiuni detaliate privind configurarea sau eliminarea unui alias de pe contul tău într-o altă postare pe pagină de asistență. Cu toate acestea, cea în cauză este doar o soluție temporară, Microsoft afirmând că echipele sale lucrează la remedierea definitivă a problemei.

Așa cum subliniază Bleeping Computer, acest lucru face parte din eforturile Gmail de a reduce semnificativ cantitatea de e-mailuri de tip spam pe care oamenii le primesc.

O pagină de asistență pentru Workspace oferă mai multă claritate privind momentul acestei probleme Outlook, afirmând că Gmail, de la Google, va „începe să respingă traficul neconform” începând din aprilie 2024.