Tehnologie

Veste bună de la Apple: Bateria de la iPhone 15 va ține mai mult

Apple a actualizat durata de viață a bateriei iPhone 15. Compania a declarat recent că cele mai recente iPhone-uri pot menține 80% din capacitatea de încărcare originală după 1.000 de cicluri, dublu față de estimarea anterioară a companiei.

Apple, pistonat de UE

Nu întâmplător, schimbarea va fi implementată în timp util pentru noile reglementări ale UE care vor atribui o clasificare energetică pentru longevitatea bateriei telefoanelor.

Înainte, documentele de suport online ale Apple citau bateriile iPhone-urilor ca menținând 80% din încărcarea completă originală după 500 de cicluri.

Dar după ce compania a retestat sănătatea bateriilor pe termen lung la smartphone-urile din 2023, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, a descoperit că acestea pot menține 80% din capacitate după cel puțin 1.000 de cicluri.

Apple spune că testarea a implicat încărcarea și descărcarea bateriilor de 1.000 de ori în condiții specifice și o suită de teste care reflectă utilizările comune.

În ceea ce privește modul în care estimarea s-a dublat fără niciun fel de modificări fizice sau de software, compania atribuie actualizarea îmbunătățirilor continue ale componentelor sale de baterie și gestionării puterii iOS.

Pentru iPhone-urile mai vechi, estimarea originală de a menține 80% din capacitate după 500 de cicluri de încărcare rămâne valabilă, cel puțin pentru moment.

Apple a declarat că examinează dacă estimările modelelor mai vechi trebuie să fie actualizate.

Vezi și: Apple plătește despăgubiri pentru încetinirea iPhone-urilor: Cât trebuie să scoată gigantul din buzunar

Vezi și: Apple ar putea da „saci de bani” Uniunii Europene. Amenda record pe care riscă să o primească gigantul

Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de viața întreagă a bateriei de la iPhone 15

Pentru o longevitate ideală a bateriei, Apple recomandă să păstrezi telefonul la temperaturi medii, dacă este posibil.

De asemenea, ar trebui să eviți să încarci sau să lași telefonul direct la soare.

În plus, Apple va muta în curând una dintre cele mai importante funcții ale bateriei telefonului într-o altă parte a setărilor iOS.

Începând cu iOS 17.4, momentan în versiune beta, numărul de cicluri al bateriei va fi mutat din Setări > General > Despre într-un loc mai logic, sub Sănătatea bateriei (în Setări > Baterie).

Vezi și: Apple ar lucra la o serie de telefoane pliabile. Cum ar putea arăta viitoarele iPhone-uri fold, ce probleme sunt