Tehnologie

TikTok îți dă bani: Cum îi obții, ce trebuie să faci

Programul „Creator Rewards” iese din faza beta și va plăti pentru videoclipuri mai lungi de un minut. Anul trecut, TikTok a lansat un nou sistem de monetizare pentru streameri numit Programul Creativității pentru a încuraja videoclipurile mai lungi, care să permită vânzarea mai multor reclame.

TikTok îți dă bani

Acum, compania extinde acest program cu un nou nume, Programul Creator Rewards, care plătește doar pentru videoclipurile mai lungi de un minut.

„Programul Creator Rewards va continua să recompenseze conținutul original de înaltă calitate, care depășește un minut, cu o formulă de recompensare optimizată, axată pe 4 domenii cheie: originalitate, durată de redare, valoare în căutare și implicare a audienței”, a scris compania.

TikTok a remarcat un lucru: conținutul mai lung este mai profitabil, „cu veniturile totale ale creatorilor crescând cu peste 250% în ultimele 6 luni, iar numărul creatorilor care câștigă 50.000 de dolari în fiecare lună aproape dublându-se” de la începutul perioadei beta.

TikTok își extinde, de asemenea, funcțiile de abonament pentru creatori. Înainte, doar streamerii live aveau acces la oferte precum conținut exclusiv (plătit), insigne și emoji personalizate, dar acum compania își extinde aceste beneficii și dincolo de stream-urile live.

„În săptămânile următoare, creatorii eligibili se pot înscrie pentru a avea acces la o nouă modalitate de a-și consolida comunitatea cu valoare adăugată prin conținut și beneficii exclusive, oferindu-le comunităților lor cele mai implicate oportunitatea de a se conecta și mai profund cu creatorii lor preferați”, a scris TikTok.

Care este realitate, de fapt

Fondul de Creatori al companiei, care nu avea cerințe minime pentru lungimea videoclipului și s-a încheiat anul trecut, a fost adesea criticat pentru plățile mici. Anul trecut, streamerul Hank Green a dezvăluit că a câștigat aproximativ 2,5 cenți pentru fiecare 1.000 de vizualizări pe platformă – o fracțiune din veniturile sale de pe YouTube și aproximativ jumătate din cât câștiga pe TikTok înainte de fond.

În comparație, unii streameri au adoptat Programul Creativității în faza beta. Unii (cu numere de abonați care variază de la jumătate de milion la câteva milioane) au primit plăți cuprinse între câteva mii și aproape 100.000 de dolari pe lună, „un complet 180” față de ceea ce au văzut în Fondul de Creatori, conform unui creator.

Cu toate acestea, publicul a fost nesigur în ceea ce privește videoclipurile mai lungi. Într-un sondaj intern TikTok de anul trecut, aproape 50% dintre utilizatori au declarat că videoclipurile mai lungi de un minut sunt „stresante”, iar o treime dintre utilizatori urmăreau videoclipurile online la dublă viteză, conform unui raport Wired din acest an.

Modalitatea de plată a creatorilor nu este singura provocare a TikTok-ului în acest moment. Recent, un grup de legislatori americani a prezentat un nou proiect de lege care ar forța părintele ByteDance să vândă TikTok-ul pentru ca aplicația să rămână în Statele Unite.