Tehnologie

Cum îți ascunzi casa pe Google Maps. De ce ar fi o idee bună să îți încețoșezi locuința pe Street View

În era digitală, viața noastră privată este expusă mai mult ca niciodată, iar funcția Street View de pe Google Maps nu face excepție.

Deși este extrem de utilă pentru a explora locuri din întreaga lume, de la monumente până la parcuri naționale, există și motive întemeiate pentru a dori să îți ascunzi locuința de ochii curioșilor.

Cum raportezi o problemă pe Google Maps

Motivele pentru încețoșarea locuinței pe Street View

Street View, cu imaginile sale stradale recente, oferă o perspectivă virtuală unică asupra locațiilor din întreaga lume. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă atunci când vrei să verifici exteriorul unui restaurant sau să identifici o unitate într-o clădire necunoscută. Dacă mergi la cineva acasă pentru prima dată, Street View îți poate confirma dacă ai ajuns la locul corect.

Totuși, Street View poate fi, de asemenea, un instrument în mâinile stalkerilor și criminalilor. Oferă oricui posibilitatea de a examina părți ale casei tale fără a fi fizic prezent. Deși cineva ar putea pur și simplu să treacă pe lângă casa ta pentru a o inspecta, Google Maps facilitează acest lucru, permițând oricui să o facă comod de pe canapea.

Detaliază de ce vrei să îți ascunzi casa pe Google Street View

Cum să îți încețoșezi casa pe Google Maps

Din fericire, există o modalitate simplă de a îți încețoși casa pe Google Maps și de a preveni ca alții să vadă prea multe detalii ale locuinței tale. Procesul necesită utilizarea unui computer, deoarece funcția de încețoșare nu este disponibilă în aplicația Google Maps pe iOS sau Android. Deși este accesibilă prin browserul web de pe dispozitivul tău mobil, utilizarea sa poate fi dificilă, așa că este recomandat să folosești un browser web de încredere pe Mac sau PC.

Pasul inițial este să accesezi maps.google.com, să introduci adresa casei tale în bara de căutare din partea dreaptă-sus, să apeși enter, apoi să dai clic pe fotografia casei tale care apare. Următorul pas este să raportezi o problemă în colțul din dreapta jos al Street View. Textul este foarte mic, dar este acolo. Va trebui să alegi ce anume dorești să îți încețoșezi: fața, casa, mașina/plăcuța de înmatriculare sau un alt obiect. Google avertizează că, odată ce ceva este încețoșat pe Street View, acesta rămâne așa permanent.

După finalizarea ajustărilor, va trebui să furnizezi un email pentru verificare și să aștepți un răspuns de la Google, care va revizui cererea ta și te va informa dacă a fost aprobată sau respinsă. Google nu oferă informații despre cât timp va dura procesarea cererii, deci va trebui să fii atent la orice emailuri ulterioare.

A ascunde casa pe Google Maps poate părea un pas mic, dar este unul important pentru protejarea intimității în lumea digitală de astăzi.