Tehnologie

Telegram „fură” de la WhatsApp: ce funcție nouă va avea platforma de mesagerie

Telegram va introduce o nouă funcție, care e disponibilă pe concurentul său, WhatsApp.

Astfel, Telegram va introduce, din iulie, formatul Stories, conform TechCrunch.

Șeful companiei, Pavel Durov, a anunțat că Telegram va adăuga opțiunea postării în formatul Story, cunoscută deja utilizatorilor din multe alte aplicații, precum Snapchat și Instagram. Durov spune că, tocmai pentru există deja în numeroase aplicații, nu a vrut să integreze acest format, însă, numărul foarte mare de cereri în acest sens primite de la oameni l-au determinat să se răzgândească.

Telegram introduce Stories

Așadar, utilizatorii vor avea posibilitatea de a alege exact cine poate și cine nu poate să vadă Story-urile. În cadrul acestor postări, care pot fi atât imagini, cât și filmări, vor putea fi adăugate inclusiv subtitrări și tag-uri care să facă trimitere la alte persoane.

Telegram va facilita și captura simultană cu camera principală și cea frontală a telefonului, pentru postări în stilul BeReal. O postare în acest format pe Telegram va putea fi configurată să rămână activă 6, 12, 24, sau 48 de ore, dar poate rămâne vizibilă mereu în cadrul profilului personal.

Cuj toate astea, partea cea mai interesantă vine, însă, din designul ales de Telegram pentru această facilitate. Va exista un nou rând care va afișa Story-urile cunoscuților în partea de sus a aplicației, însă acesta va putea fi comasat în spațiul deja existent. Aceasta abordare va permite celor care nu sunt adepții acestui format să dea la o parte secțiunea dedicată Story-urilor și să folosească aplicația la fel ca până acum.

De asemenea, utilizatorii Telegram își pot extinde acum durata de viață a bateriei dispozitivului cu un nou mod de economisire a energiei.

Astfel, noul mod de economisire a bateriei poate fi setat să se pornească automat atunci când bateria dispozitivului atinge un anumit procent. Utilizatorii iOS pot folosi și modul pentru a limita actualizările de fundal. Utilizatorii pot activa modul de economisire a energiei sau pot modifica setările pentru redare automată, animații și efecte din Setări > Economisire energie.