Tehnologie

Telegram aduce îmbunătățiri: cum îți face viața mai ușoară

Telegram s-a poziționat, încă de la început, ca fiind o aplicație solidă de mesagerie, cu schimbări constante și funcții noi la fiecare pas.

Acum, există chiar și un mod care te va ajuta să conservi durata de viață a bateriei telefonului tău, pentru acele momente când ai cea mai mare nevoie de el și niciun loc unde să-l încarci.

Cea mai recentă actualizare de la Telegram a fost deja lansată oficial și vine cu o serie de modificări: unele dintre ele complet noi, altele împrumutate de la alte aplicații de mesagerie – nu că ar fi primul gigant care apelează la mici „futișaguri”.

Cea mai interesantă chestie, totuși, este adăugarea unui mod de economisire a energiei.

În momentul în care bateria este aproape descărcată, poți activa modul de economisire a energiei în aplicație, dezactivând lucruri mai puțin importante precum autocolantele animate, GIF-urile cu redare automată, animațiile solicitante pentru Telegram, sincronizarea constantă în fundal și alte funcții care ar putea afecta drastic starea de fapt a bateriei telefonului tău.

Telegram, în continuă schimbare

Evident, asta nu este tot, existând și alte completări. Pentru început, există controale de viteză ceva mai „granulate” pentru mesajele vocale, dar și pentru videoclipuri, permițându-ți să ții apăsat butonul de viteză și să tragi o bară pentru a selecta orice setare de viteză între 0,2x și 2,5x.

De asemenea, dacă te afli într-un chat de grup cu mai puțin de 100 de persoane, vei putea vedea ora la care fiecare membru al grupului a citit mesajul pe care l-ai trimis în cadrul grupului.

Noua actualizare ar trebui să fie disponibilă cât de curând pe toate dispozitivele.

Nu avem cum să nu ne întrebăm, totuși, cât timp va dura până când celelalte servicii vor prealua aceste actualizări și se vor lăuda cu ele. Nu de alta, însă trebuie să reamintim că WhatsApp aparține de Meta, iar Meta a devenit campioană la „copiat”, în ultima vreme.