Tehnologie

Stația Spațială are mai multe legături cu jocurile pe PC decât știai: ce componente se folosesc pe orbită

SSD-urile vor ajuta cercetătorii de pe ISS cu simulări științifice, învățare profundă și procesare a imaginilor în timp real.

Spațiul și tocilarii merg adesea mână în mână; Există adesea atât de multe chestii cu tematică spațială în viețile noastre de gameri, încât nici nu ne dăm seama. Ca să nu mai vorbim cât de des sunt plasate jocurile pentru PC în spațiu.

Altceva de care jucătorii de pe computer nu se pot sătura este stocarea. Indiferent dacă ai nevoie de mai mult spațiu pentru stocarea jocurilor sau a programelor, SSD-uri sunt în prezent soluția pentru stocarea rapidă și fiabilă utilizată în mod regulat. După cum se dovedește, acest lucru este la fel de adevărat pe Pământ, precum și deasupra.

După cum se dovedește, Stația Spațială Internațională are, de asemenea, nevoie de spațiu de stocare suplimentar. Hewlett Packard Enterprise (HPE) Spaceborne Computer-2 este primul sistem comercial de calcul de vârf și AI care poate fi utilizat în spațiu, permițând oamenilor de știință de pe stație să analizeze datele fără a fi nevoie să le trimită înapoi pe Pământ. Timpul economisit la transfer și comunicare ar trebui să permită cercetătorilor să lucreze mult mai mult în timp ce plutesc prin spațiu.

Viitorul sună bine

Pentru a ajuta la sarcinile de înaltă performanță pe care HPE Spaceborne Computer-2 le va îndeplini, Kioxia oferă SSD-uri bazate pe flash care să fie trimise în marele dincolo. Kioxia este cunoscut pentru realizarea de soluții serioase de stocare pentru întreprinderi.

Kioxia RM SAS este un produs de întreprindere conceput pentru a funcționa cu serverele HPE ProLiant, așa că, teoretic, ar trebui să funcționeze excelent cu HPE Spaceborne Computer-2, în timp ce unitatea NVMe este cunoscută pentru performanța ridicată a laptopurilor și PC-urilor pentru jocuri.

Potrivit Kioxia, stocarea flash în stil SSD este cea mai bună pentru spațiu. „Aceste SSD-uri bazate pe flash sunt mai potrivite decât stocarea tradițională pe hard disk pentru a rezista cerințelor de putere, performanță și fiabilitate ale spațiului cosmic, deoarece nu au părți mobile, sunt mai puțin susceptibile la undele electromagnetice și oferă performanțe mai rapide”, spune comunicatul de presă.