Tehnologie

Chrome, în teste, din nou: ce îmbunătățire îți mai aduce Google, de data aceasta

Google lucrează mereu la noi funcții pentru browserul Chrome, cum ar fi îmbunătățirile recente legate de durata de viață a bateriei, spre exemplu, dar și altele.

În curând, este posibil să poți salva notițe despre pagini chiar în browser.

Google testează o nouă funcție de tipul Note în panoul lateral din Chrome, permițându-ți să scrii notițe despre o pagină pe care ai deschis-o.

Notițele sunt legate de pagina pe care ai deschis-o, așa că dacă dai click mai târziu pe una, vei reveni la locul în care ai scris-o. De asemenea, poți edita notițele existente sau poți salva mai multe pentru aceeași pagină, în Chrome.

Chrome ar putea deveni din ce în ce mai bun și mai util

Acest lucru nu va înlocui o aplicație adecvată pentru luarea de notițe, mai ales că nu există suport pentru formatarea textului sau atașamente, dar ar putea fi o caracteristică utilă în anumite situații.

Dacă ești genul de persoană care marchează o pagină pentru a o vedea mai târziu, află că poți utiliza funcția Note pentru a-ți aminti ce anume trebuia să verifici pe respectiva pagină.

Funcția este legată de noul „backend de marcaj de putere” al Google, la care se lucrează în același timp.

În cazul în care vrei să încerci funcția de unul singur, descărcă Chrome Canary sau Chrome Dev, apoi navighează la chrome://flags.

Trebuie să activezi flags pentru #power-bookmarks-side-panel, #power-bookmark-backend și #user-notes-side-panel, apoi repornește browserul.

Funcția Note este, evident, experimentală, așa că s-ar putea să nu fie lansată pentru toată lumea timp de câteva săptămâni, luni sau, eventual, chiar mai mult de atât – nu există o dată oficială de lansare.

Google intenționează, de asemenea, să lanseze o nouă funcție de zoom a paginii pentru browserul Android, în următoarea actualizare.

Totuși, funcționalitatea Note ar putea fi foarte bine abandonată în întregime, la fel ca infamul Home/Chrome Duplex care a fost testat timp de câțiva ani.