Tehnologie

Windows 11 se grăbește cu update-urile: ce schimbări aduce, ce știm despre asta

Microsoft a respectat multă vreme același model de actualizare pentru Windows: funcții noi o dată pe an, remedieri de erori pe tot parcursul anului.

Acest lucru se schimbă acum, începând cu actualizarea Windows 11, care va avea loc în această lună. Așadar, pregătește-te mental pentru niște nervi, dacă ai de lucru constant cu laptopul sau computerul tău: urmează update-uri.

Microsoft lansează o actualizare Windows 11 cu file în Notepad, o comandă rapidă Bing AI Chat în bara de activități, înregistrare a ecranului în Instrumentul Snipping și multe alte funcții.

Actualizarea nu va avea un nume oficial – cu toate astea, un nou articol de la Microsoft destinat celor care lucrează în IT o numește „actualizare lunară de calitate din martie 2023” și tot aici se spune că este începutul unui nou ciclu de actualizare pentru Windows.

Postarea explică, de asemenea, că Windows 11 va continua să primească actualizări majore anuale, iar funcțiile pot fi lansate în actualizările lunare.

Patch Tuesday va începe în data de 14 martie pe toate computerele care au Windows 11

Prima tranșă cu modificările menționate mai sus va începe oficial pe 14 martie 2023 și va fi cunoscută sub numele de Patch Tuesday, prin Windows Update.

Noul ciclu de lansare reprezintă o schimbare de tactică semnificativă pentru Windows, care a limitat, în mare parte, noile funcții la actualizări majore o dată pe an, începând cu lansarea inițială a Windows 11 și Windows 10, în versiunea 21H2.

Microsoft obișnuita să lanseze actualizări majore pentru Windows 10 de două ori pe an, înainte de asta, ceea ce a cauzat o mulțime de probleme.

Actualizări mai mici au fost deja lansate de-a lungul anului, pe lângă remedierea erorilor tipice și update-urile de securitate.

Noul ciclu de actualizare Windows ar putea și el duce la mai multe erori: instrumentul de personalizare Start11 va fi întrerupt temporar după actualizarea din această lună, spre exemplu.

Evident, va trebui să așteptăm și să vedem dacă Microsoft poate gestiona upgrade-urile lunare Windows 11 mai bine decât a gestionat upgrade-urile semestriale Windows 10.