Serviciu nou de la Uber, pentru clienții extravaganți. Ce poți comanda acum în aplicație
Uber oferă acum plimbări cu balon cu aer cald în regiunea Cappadocia, din Turcia, la prețul de 150 de euro, ca parte a unui nou serviciu.
Această inițiativă pare să fie parte a strategiei extinse a companiei de diversificare a serviciilor sale, în afara ofertei tradiționale de transport de persoane, conform informațiilor publicate de Business Insider.
Vezi și: Uber și-ar putea diversifica serviciile. Cum vrea gigantul să devină „bun la toate”
Uber începe să aibă „de toate”
Această nouă opțiune se adaugă la alte oferte inedite ale Uber, precum rezervarea de bărci, tuk-tuk-uri și chiar zboruri.
Serviciul, disponibil între 23 octombrie și 19 noiembrie, necesită o rezervare făcută cu cel puțin 12 ore în avans prin intermediul funcției Uber Reserve și costă 150 de euro, echivalentul a aproximativ 159 de dolari, a anunțat compania.
Pentru această sumă, clienții pot bucura de o plimbare cu balon cu aer cald cu o durată de o oră și jumătate.
Cappadocia este faimoasă pentru peisajele vulcanice și pentru siturile antice, fiind una dintre destinațiile turistice de top din Turcia.
În 2022, această regiune a atras aproximativ 10% din cei 44,6 milioane de turiști străini ai Turciei, conform datelor furnizate de Ministerul turc al Turismului și Culturii, informează economedia.ro.
Uber a menționat, de asemenea, că numărul călătoriilor internaționale în Turcia a crescut cu peste 30% în 2023, iar aproape 26 de milioane de persoane au accesat aplicația în acest an.
Vezi și: Compania Uber, dată în judecată. Pentru ce riscă să plătească 455.000.000 de euro
Plimbările cu balonul cu aer cald, la mare căutare printre turiști
Conform unui raport din 2022 al platformei locale de rezervări Upballoon, în Cappadocia au loc zilnic peste 150 de lansări de baloane cu aer cald.
Baloanele cu aer cald nu sunt singura extindere a gamei de servicii oferite de Uber. Aplicația le permite deja utilizatorilor să rezerve plimbări cu Uber Boat pe râul Tamisa din Londra sau pe insula Mykonos din Grecia, tuk-tuk-uri în Sri Lanka și India și plimbări cu elicopterul în New York.
Mai mult decât atât, în luna mai, compania a introdus posibilitatea rezervării zborurilor pentru cei din Marea Britanie.
Uber a raportat venituri de 9,2 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului 2023, înregistrând o creștere de 14% față de aceeași perioadă a anului precedent.
Acesta a fost, de altfel, și primul trimestru în care Uber a raportat profit. Cu toate acestea, valoarea acțiunilor companiei rămâne sub nivelul maxim atins în 2021.
Vezi și: S-ar putea să rămânem fără Uber: Legislația europeană care nu îi convine gigantului american