Tehnologie

Te informezi de pe YouTube: Platforma de muzică va avea secțiune specială de știri

În ultima vreme, platformele sociale își mută atenția de la știri, pentru a scăpa de presiunea autorităților de reglementare. Dar YouTube anunță un hub dedicat știrilor și un program pentru motivarea financiară a publicării știrilor video în format vertical.

YouTube va avea secțiune de știri

Astfel, YouTube va avea o secțiune dedicată special știrilor, în care vor apărea doar filmările instituțiilor de presă cu autoritate, conform The Verge. Alături de înregistrările video, aici vor putea fi găsite transmisiuni directe, podcast-uri și, bineînțeles, Shorts (clona de TikTok a YouTube).

Din secțiune de știri, utilizatorii vor putea intra pe paginile dedicate diverselor subiecte, unde noutățile video vor fi marcate cu pictograma unui ziar. Noua secțiune de știri va fi implementată în perioadă următoare pe versiunea mobilă și va fi disponibilă în aproximativ 40 de țări. Ulterior, aceasta va ajunge și pe desktop.

În același timp, YouTube lansează programul Shorts Innovation Program for News, prin care va motiva financiar publicarea știrilor în format video vertical. În prima fază, 20 de organizații din 10 țări vor primi pentru asta 1,6 milioane de dolari.

Noua pagină de vizionare YouTube va apărea atunci când deschideți un videoclip care are o pictogramă ziar și va evidenția videoclipuri relevante, streamuri live, podcasturi și videoclipuri scurte sub conținutul redat în prezent.

„Credem că această experiență de știri actualizată va ajuta spectatorii să acceseze o gamă largă de voci credibile și diverse atunci când doresc să se documenteze într-un subiect de știri”, se arată în postarea de pe blogul Google.

Imaginile caracteristicii YouTube partajate de platforma video arată cum deschiderea unui videoclip PBS despre inundațiile din Pakistan va afișa mai multe videoclipuri despre același eveniment de știri sub titluri precum „Ultimele actualizări”, „Explicații și comentarii”, „Știri live” și „Short”. Videoclipurile recomandate sunt toate de la mari editori de știri precum The Associated Press, Sky News și CBS Evening News.