Tehnologie

Se scumpesc masiv criptomonedele: Bitcoin lasă investitorii muți de uimire

Evoluția pieței criptomonedelor surprinde din nou investitorii, activelor digitale crescându-le masiv valoarea, aproape peste noapte.

În ultimul an, criptomonedele au suferit de pe urma multiplelor crize, activele digitale devalorizându-se puternic. Critptoactivele au reacționat negativ la turbulențele din piață, demonstrând un puternic caracter volatil.

Doar că în ultima perioadă acestea încep să recâștige puternic teren. Cea mai populară și valoroasă monedă digitală, Bitcoin, este din ce în ce mai valoroasă.

Cât a ajuns să valoreze Bitcoin astăzi

Economiștii de peste Ocean vorbesc despre faptul că Bitcoin, cea mai populară și valoroasă criptomonedă la ora actuală, își revine într-o manieră neașteptată, primind parcă un impuls de pe piața bancară ce se află în haos.

Potrivit datelor oficiale publicate de curând de Coin Metrics, Bitcoin s-a apreciat cu 7%, ajungând astfel la valoarea de 30.193,25 dolari, pentru prima dată din luna iunie.

Bitcoin nu e singura criptomonedă care a câștigat în valoare în această perioadă. La rândul său, Ether, s-a apreciat cu 3,5%, până la 1.925,11 dolari.

Investitorii care contestă sistemele bancare și financiare tradiționale, inclusiv piețele de capital așa cum le știm, par acum să fi primit un suflu de curaj cu privire la piața criptomonedelor și au reînceput să investească masiv. Așa se explică aprecierile din ultimele zile pe care le consemnează cea mai populară dintre criptomonede – Bitcoin.

Între timp, semnale de alarmă sunt trase și cu privire la sectorul bancar european. Unii specialiști consideră că falimentul de răsunet din Statele Unite ale Americii ar putea afecta și sectorul bancar din Europa. În acest moment predomină incertitudinea și pericolele, sunt de părere experții care îndeamnă la prudență și precauție din partea factorilor de decizie.

„Băncile europene nu sunt complet la adăpost după prăbușirea Silicon Valley Bank (SIVBV.UL) și Signature Bank (SBNY.O), chiar dacă nu se confruntă cu un risc sistemic. Cauza principala a necazurilor acestor două bănci din SUA este creșterea foarte rapidă a ratelor dobânzilor …”, a declarat, zilele acestea, președintele Institutului german de Cercetare Economică (DIW), Marcel Fratzscher.