Jocuri

Cel mai mare joc arcade Donkey Kong „ca pe vremuri”, din lume: unde se află, cum îl poți juca

Muzeul Național Strong al Jocului, din New York, a expus un „dulap” arcade Donkey Kong absolut gigantic, care are aproape 6 metri înălțime.

Donkey Kong apare în The Super Mario Bros. Movie, așa că decizia muzeului nu este chiar scoasă din context.

Nintendo a dat o mână de ajutor

Muzeul cu pricina a anunțat, într-un tweet, că Nintendo a dat o mână de ajutor, ceea ce are sens, deoarece compania vrea să-și protejeze creațiile.

La urma urmei, Donkey Kong a marcat prima apariție a unui a celebrului instalator italian, chiar dacă pe atunci se numea Jumpman și/sau Mr. Video.

„Dulapul” arcade impresionant de mare va fi disponibil pentru joc tuturor vizitatorilor muzeului începând cu data de 30 iunie, dată la care se va termina instalarea completă a acestuia.

După cum se poate vedea din design (vezi fotografia din antet), există o interfață de control la o înălțime normală, astfel încât să nu trebuiască să te urci pe o scară pentru a ajunge la joystick și la butoane.

Evident, acesta ar putea fi cel mai înalt „dulap” arcade din lume, dar adevărul este că nimeni nu a contorizat asta vreodată.

În orice caz, este, cu siguranță, mai mare decât „dulapul” NBA Jam, de 5 metri înălțime, care a fost instalat la CES 2020, dar și decât „dulapul” Tetris de dimensiuni similare care deține actualul record mondial.

Muzeul Național Strong are ca nișă principală jocurile în toate formele sale și găzduiește Sala Celebrităților Mondiale ale Jocurilor Video.

În fiecare an, muzeul introduce noi jocuri în această sală, în 2022 aducând chiar The Legend of Zelda: Ocarina of Time și Dance Dance Revolution.

As part of our June 30 expansion, The Strong will create the world’s largest, playable Donkey Kong arcade game. The game will stand nearly 20-feet tall and will be available for guests to play! Thank you @NintendoAmerica for providing input on the project.#DonkeyKong #Arcade pic.twitter.com/xQhsRVvCib

— The Strong Museum (@museumofplay) April 10, 2023