Tehnologie

Schimbarea de la X, fostă Twitter, care te va nemulțumi: Trebuie să dai bani ca să postezi pe platformă

X începe să perceapă noilor utilizatori o taxă de un dolar pe an pentru a trimite tweet-uri. Programul „Not a Bot” este testat în Noua Zeelandă și Filipine.

X îți cere bani ca să postezi

După săptămâni de speculații, X și-a confirmat planurile de a percepe bani de la noii utilizatori pentru serviciul cunoscut anterior sub numele de Twitter. Compania a împărtășit detalii despre un nou abonament numit „Not a Bot”, pe care îl testează în prezent în Noua Zeelandă și Filipine.

Vezi și X se „joacă cu focul”, din nou. Ce greșeală a făcut fostul Twitter, de data aceasta

Vezi și Adio, Twitter, bun venit, X: ce înseamnă asta, ce vrea Elon Musk, de fapt

Abonamentul, care a fost raportat pentru prima dată de Fortune, presupune ca utilizatorii noi să plătească echivalentul a unui dolar pe an pentru a putea posta.

„Începând cu 17 octombrie 2023, am început să testăm „Not A Bot”, o nouă metodă de abonare pentru utilizatorii noi din două țări”, explică X.

Acest nou test a fost dezvoltat pentru a consolida eforturile noastre deja semnificative de a reduce spam-ul, manipularea platformei noastre și activitatea boților. Acest lucru va evalua o măsură potențial puternică pentru a ne ajuta să luptăm împotriva roboților și a spammerilor pe X, echilibrând, în același timp, accesibilitatea platformei cu suma mică a taxei”.

Starting today, we’re testing a new program (Not A Bot) in New Zealand and the Philippines. New, unverified accounts will be required to sign up for a $1 annual subscription to be able to post & interact with other posts. Within this test, existing users are not affected.

This…

— Support (@Support) October 17, 2023

În cadrul schemei, utilizatorilor noi li se va cere să își verifice numerele de telefon și să plătească taxa de un dolar, dacă doresc să folosească funcții de bază, cum ar fi tweet-uri, retweet-uri, marcaje și aprecieri. Cei care nu plătesc vor putea folosi X doar în modul „numai citire”.

Vezi și Rebranding-ul Twitter în „X” provoacă probleme pe Microsoft Edge: vulnerabilitățile de securitate descoperite

Compania a spus că deocamdată taxele nu se vor aplica utilizatorilor existenți: „Nu este un generator de profit”, a spus X. Cu toate acestea, testul inițial va alimenta probabil speculațiile că X intenționează să taxeze într-o zi toți utilizatorii. În timpul unei conversații transmise în direct cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu luna trecută, Elon Musk a sugerat că ia în considerare un fel de plată obligatorie ca parte a unui efort de a combate roboții și spam-ul.