Tehnologie

Schimbarea de la Google care te va lua prin surprindere. Ce se întâmplă cu funcția de căutare

Google Search Generative Experience poate crea acum imagini AI pe baza interogărilor de căutare Google.

Acest lucru este foarte asemănător cu funcționalitatea de generare a imaginilor de la Bing, pur și simplu introdu o solicitare precum „desenează un pui în stilul lui Van Gogh” în Căutarea Google și vei primi patru imagini generate de AI.

Vezi și: Inteligența artificială de la Google „calmează” traficul în aceste țări: Cum funcționează Green Light

Cum folosești noua funcție de la Google

Pentru a te bucura de această funcție, trebuie să te înscrii în SGA prin Search Labs.

Dacă utilizezi Google ca motor de căutare implicit, poți introduce o solicitare în bara de adrese și obține rezultate imediate.

Nu este nevoie de o pagină web specială sau de un abonament și, în unele situații, nici nu trebuie să te gândești la un prompt inteligent.

Dacă Google detectează că vrei fotografii, inspirație artistică sau alte lucruri care ar putea necesita un pic de magie AI, te va întreba dacă vrei să generezi niște imagini. Vei vedea, de asemenea, un buton „Generați” înghesuit în unele rezultate Google Images.

Vezi și: Google rezolvă cea mai mare problemă a operelor realizate de inteligența artificială. Cum le identifici

Ce trebuie să mai știi

Probabil, Google folosește modelul Image text-to-image pentru a realiza această funcționalitate. Imagen nu este același lucru cu DALL-E.

Este posibil să descoperi că un model gestionează anumite solicitări sau stiluri mai bine decât celălalt. Microsoft tocmai a lansat generarea de imagini DALL-E 3 în Bing Chat și Bing Image Creator, dar nu în căutarea obișnuită pe web, ceea ce Google încearcă să facă, de altfel, acum.

Împreună cu funcționalitatea de generare a imaginilor, Căutarea Google poate crea schițe scrise pe baza solicitării de căutare.

Aceste noi instrumente AI sunt supuse politicii de utilizare prohibitivă a Google. Compania spune că va bloca generarea „conținutului dăunător sau înșelător” și va eticheta toate imaginile generate de AI cu metadate de identificare.

Pentru a te juca cu funcția, poți să te înscrii numai din browserul Chrome sau din aplicația Google pe iOS și Android.

Vezi și: Inteligența artificială poate crea o pandemie mortală: ce spune un fost director Google despre viitorul AI